​Sabadell instal·la deu nous contenidors de recollida d'oli

L’actuació s’emmarca en la campanya de sensibilització ambiental “Excuses o Separes”, promoguda pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

Un contenidor d'oli
Un contenidor d'oli | Ajuntament de Cerdanyola
Redacció
07 de febrer del 2019
Sabadell tindrà aquest mes de febrer deu contenidors més de recollida d’oli, que es sumaran als 50 que ja hi ha distribuïts per tota la ciutat. L’actuació s’emmarca dins la campanya de sensibilització ambiental promoguda pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental a la qual s’han sumat 15 poblacions de la comarca.

El reciclatge de l’oli fet servir és especialment important, ja que es tracta d’un tipus de residu especial que, si no es gestiona correctament i es llença a la pica, ocasiona obstruccions a les canonades i dificulta la depuració de l’aigua. En canvi, reciclant-lo es pot generar biodièsel, un combustible que és menys contaminant per al medi ambient.

Els veïns i veïnes que visquin prop d’on s’instal·laran els nous contenidors rebran a la porta de casa un fullet informatiu a mode de penjador de pom de porta, que els informarà de l’arribada del nou contenidor d’oli al barri.

D’altra banda, el Consorci, en el marc de la campanya “Excuses o separes”, també disposa d’un web i d’un programa de missatgeria instantània per a telèfons intel·ligents a disposició de la ciutadania, per resoldre qualsevol qüestió referent als residus, a partir del número 656 89 37 09.

Podeu consultar la situació de tots els contenidors en aquest enllaç.