El conseller d'Interior reconeix la «necessària cooperació» de la seguretat privada amb la pública

Els vigilants privats reclamen protecció jurídica en un acte a Terrassa durant la celebració del Dia de la Seguretat Privada

Conseller d'Interior Miquel Buch, i l'alcalde de Terrassa Alfredo Vega.
Conseller d'Interior Miquel Buch, i l'alcalde de Terrassa Alfredo Vega. | ACN
Redacció
07 de febrer del 2019
El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha tret pit de la cooperació entre la seguretat privada i la pública i ha destacat els projectes de cooperació ja existents, com la implantació de serveis de vigilància a la via pública amb vigilants privats o el desenvolupament del protocol contra violències sexuals en entorns d'oci: "La col·laboració és un model d'èxit". Buch ho ha dit durant la celebració del Dia de la Seguretat Privada que s'ha fet aquest dijous al matí al Centre Cultural Terrassa.

Una diada que ha estat marcada per la reclamació de més protecció jurídica per part de les empreses de seguretat privada. El president de l'Associació Professional de Companyies Privades de Serveis de Seguretat, Juan Domingo Montero, ha manifestat que el nou reglament que ha de desenvolupar les "potencialitats" de la Llei estatal de seguretat privada de 2014 doti els vigilants d'una major protecció jurídica i defineixi "amb claredat" els nous serveis que es presten en cooperació amb les policies.

La petició arriba en un moment d'auge de la col·laboració públic-privada en aquest àmbit, amb la posada en marxa de serveis de patrullatge conjunt per combatre el top manta a municipis com Sitges, la prova pilot engegada a Premià de Dalt i l'estudi que està fent Matadepera per implantar aquest tipus de seguretat per fer front a l'onada de robatoris en domicilis. 

En la mateixa línia que el conseller també s'ha expressat el cap dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius, qui ha dit que la cooperació amb les empreses de seguretat privada ajuda a fer front a "nomes amenaces". El futur, ha expressat, passa per optimitzar tots els recursos disponibles dels diferents actors que participen de la seguretat i, especialment "explorar les potencialitats de la seguretat privada".

Durant l'acte s'han lliurat també 124 mencions i reconeixements a diferents empreses i treballadors del sector de la seguretat privada, entre els quals destaquen les 76 atorgades al personal que va col·laborar durant la crisi dels atemptats jihadistes del 17 d'agost de 2017 a Barcelona i Cambrils. 
 

El president de l'Associació Professional de Companyies Privades de Serveis de Seguretat, Juan Domingo Montero Foto: ACN