​L’Ajuntament sanciona un agent de la policia per «denunciar la manca d'efectius humans i materials» del cos

El consistori assegura que no dona detalls perquè és un afer intern

Acampada de policies municipals a Sabadell.
Acampada de policies municipals a Sabadell. | Juanma Peláez
Redacció
07 de febrer del 2019
Actualitzat a les 16:41h
L’Ajuntament de Sabadell ha imposat una sanció disciplinària a un agent de la Policia Municipal i delegat sindicat d’UGT per "denunciar la manca d'efectius i materials" dins el cos. Així ho assegura el PSC en un comunicat, fent referència a una carta de suport, signada per la plantilla. 

El policia ha estat suspès de sou i feina durant dos mesos i li han tret la placa i l’arma, a més de prohibir-li l’entrada a la Prefectura de Can Marcet durant aquest període. El cas està en mans de la justícia i es va demanar que mentre no hi hagués una resolució judicial, s’apliqués un ajornament d'aquesta mesura.

Tot i així, com ha indicat l'escrit, des del consistori s’ha dut a terme “sense miraments” el decret que permet prendre aquesta expulsió temporal. L’agent està sancionat des del passat 1 de febrer i han assegurat que “no hi ha proves” que demostrin les acusacions que han motivat aquesta expulsió temporal del cos.

Afer intern

L'Ajuntament ha confirmat la sanció i ha defensat que es tracta d'un afer intern i que com a tal no es donen detalls de l'aplicació d'un expedient sancionador. I ha afegit que el procediment és el mateix que per a qualsevol altre treballador públic. 

Reaccions de PSC i Cs

L'alcaldable socialista, Marta Farrés, ha carregat contra el govern municipal, ja que "lluny de voler treballar amb el cos per trobar una solució, es dedica a expedientar als policies que denuncien els problemes derivats d’una pèssima gestió". 

El portaveu Cs, Adrián Hernández, ha criticat que s'hagi "executat la sanció abans que hi hagi una resolució judicial ferma". Al seu parer, "demostra l'animadversió" contra la Policia Municipal. Ha lamentat que "en un dels moments més crítics quant a nombre d'efectius policials i a la percepció dels veïns de Sabadell sobre falta de seguretat ciutadana, el govern recorre a la imposició i a la persecució en comptes d'utilitzar el diàleg amb la plantilla de la Policia Municipal".