ERC proposa als partits de Sabadell un compromís signat d'unitat republicana

Estaria basat en els principis de defensa dels drets civils i polítics, democràcia, llibertats, autodeterminació i República

Celebració per la declaració d'independència a Sabadell
Celebració per la declaració d'independència a Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
07 de febrer del 2019
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) proposa als partits de Sabadell un compromís signat d'unitat republicana, un document que es basaria en els principis de defensa dels drets civils i polítics, democràcia, llibertats, autodeterminació i República. Així ho especifica la força en un comunicat, en què planteja un front comú a partir dels objectius que uneixen les diferents sensibilitats. 

En el comunicat, especifica que en les darreres setmanes els representants de la formació han tingut contacte amb membres i agents independentistes de la ciutat per tractar diferents temes d’actualitat i constatar els punts de partida de cada formació de cara a les properes eleccions municipals. "A la reunió vam compartir que l’1 d’Octubre que a Sabadell la vam fer possible gràcies al compromís institucional i el de milers de ciutadans i ciutadanes que, malgrat l’actuació violenta ordenada pel Govern de l’Estat, van mantenir-se ferms als col·legis electorals", assenyalen.

Davant dels diferents moviments que han actuat contra els interessos del sobiranisme, els republicans apunten que és "més necessari que mai ser els màxims i els més forts possibles", apuntant que "la millor manera d'aconseguir-ho és comprometent-nos en la unitat d’acció republicana a la ciutat".

Per aquest motiu han plantejat oferir a totes les forces republicanes de la ciutat adquirir el compromís d’unitat republicana basat en els principis que els uneixen: defensa dels drets civils i polítics, democràcia, llibertats, autodeterminació i República, amb l’objectiu de continuar amb un ajuntament majoritàriament compromès amb les llibertats i el dret de constituir la República Catalana.

Aquest document hauria de contenir, com a mínim, el compromís de donar suport a les iniciatives que aprovin el Parlament i el Govern de la Generalitat que condueixin a la consolidació de la República, la defensa de la llibertat d'expressió i els drets civils i polítics i per tant el posicionament explícit a favor de l'alliberament dels presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats. "En aquests quatre anys tenir alcaldes republicans ha estat molt important institucionalment i nosaltres ho hem fet possible en les dues ocasions, per tant, creiem que cal comprometre'ns a escollir una alcaldia republicana després de les eleccions municipals", assenyalen.