Salut

Un estudi de Mútua Terrassa conclou que alguns medicaments poden ser perillosos per tractar la malaltia inflamatòria intestinal

Un 5% dels pacients que reben fàrmacs immunosupressors desenvolupen infeccions greus, principal causa de mort

per Redacció , 5 de febrer de 2019 a les 16:40 |
Servei de l’Aparell Digestiu de l’HUMT, amb la Dra. Zabana i la Dra. Esteve i la resta de professionals que l’integren. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un estudi liderat per l’Hospital Universitari Mútua Terrassa (HUMT) ha conclòs que el tractament de la malaltia intestinal inflamatòria (MII) amb medicaments immunosupressors acaba provocant una infecció greu en un 5% dels casos. La investigació, publicada per la revista Journal of Crohns and Colitis ressalta que la teràpia amb fàrmacs que suprimeixen la resposta del sistema immunitari és el factor de risc més important a l’hora de desenvolupar una infecció respiratòria, intestinal o urinària.

Especialment, els malalts d’inflamació intestinal tractats amb immunosupressors s’exposen a desenvolupar una infecció greu provocada per herpes zòster i tuberculosi. En aquest sentit, l’estudi alerta que aquestes infeccions són la principal causa de mort en aquests pacients. L’estudi, anomenat "Relevant infections in inflammatory bowel disease, their relationship with immunosuppresive therapy and their efects on disease mortality", ha inclòs una mostra de gairebé 7.000 pacients i hi han participat sis hospitals de tot l’estat espanyol.


L'estudi multicèntric està liderat per la Dra. Yamile Zabana, metgessa adjunta al servei de l’Aparell Digestiu de l’HUMT i investigadora del Centro de Investigación Biomédica en Red Enfermedades Hepáticas y Digestivas (CIBERehd), que avalua els factors de risc i la mortalitat relacionats amb l'aparició d'una infecció greu en pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII).

 

Participació