Suspenen un partit del Terrassa FC femení per insults sexistes

Els membres de l'equip de veterans, a peu de gespa, els van dir: "Aneu a la cuina, aneu a fregar, sou unes merdes, sou unes guarres"

Les noies del Terrassa FC i del EF Viladecavalls assegudes per rebutjar els insults sexistes.
Les noies del Terrassa FC i del EF Viladecavalls assegudes per rebutjar els insults sexistes. | Twitter
Redacció
04 de febrer del 2019
Actualitzat a la 13:16h
El partit de futbol femení que enfrontava el Terrassa FC i EF Viladecavalls va quedar suspès arran d'actituds sexistes per part de l'equip dels veterans del club egarenc. Segons l'acta del partit, l'àrbitre Alexia Mayer es va veure obligada a aturar el matx al minut 72 quan les noies dels dos equips es van enfrontar als jugadors de l'equip de Veterans del Terrassa FC per diversos insults sexistes.

En concret, l'acta recull que els Veterans van insultar a les jugadores amb crits de "aneu a la cuina, aneu a fregar, sou unes merdes, sou unes guarres". Davant d'aquests fets el club egarenc ha fet públic un comunicat on condemna els fets i assegura que prendrà les mesures que consideri oportunes durant les pròximes hores. En concret, el club desvincula els fets dels valors del Terrassa FC, "de cap manera podem acceptar que s'utilitzi la violència per aconseguir un fi per més legítim que sigui".

El matx del grup 2 de Segona Divisió es disputava amb normalitat al Camp Olímpic de Terrassa. Tot va començar a la segona part després d'un gol de les jugadores del Viladecavalls. Com relata l'acta, després de la celebració del gol les jugadores d'ambdós equips es van "sentir ofeses" per part dels jugadors de l'equip de Veterans del club egarenc, que havia de disputar el següent partit, quan aquests "es van dirigir a les noies amb actitud de superioritat". En concret, l'acta recull que els homes, situats a la banda del camp, van dir "sortiu del camp que hem de jugar nosaltres, aquest partit hauria d'estar suspès, no s'hauria d'estar jugant".

El text de la col·legiada Alexia Mayer explica que en sentir aquestes paraules les noies dels dos equips i part del públic van rebutjar els comentaris quan els jugadors dels veterans es van encarar a elles i els van dir "aneu a la cuina, aneu a fregar, sou unes merdes, sou unes guarres". Davant d'aquests insults, l'arbitre va demanar al delegat local que els veterans abandonessin el terreny de joc per evitar més enfrontaments i seguir disputant el matx però quan aquests van anar cap allà, va començar una baralla entre jugadores dels dos equips i els Veterans que va obligar a suspendre el partit. Tot seguit les noies dels dos equips van seure al mig del camp per rebutjar els fets que acabaven d'ocórrer.

Per la seva banda, el Terrassa FC ha remarcat que els seus valors estan molt allunyats de la imatge que es va donar. Per això ha convocat de manera immediata els representants i els responsables de tots els equips i les àrees implicades i ha obert una investigació interna per esclarir tots fets.