Els promotors de la reserva del 30% d'habitatge a Barcelona presenten un 'kit' per estendre'l a Catalunya

Carlos Águila: "El kit aporta la part més administrativa perquè la declaració política passi a ser realitat"

El grup promotor del Kit del 30%
El grup promotor del Kit del 30% | ACN
Redacció
02 de febrer del 2019

Dimarts a la tarda, el grup promotor de la mesura per destinar el 30% dels pisos nous a habitatge assequible va presentar el Kit del 30%, un manual per ajudar la ciutadania i entitats de tot Catalunya a estendre aquesta mesura a tots els municipis.

Un dels portaveus del Sindicat del Lloguer de Rubí, Carlos Águila, va ser un dels encarregats de presentar aquest manual, ja que Rubí és un dels municipis que ha fet els primers passos per aprovar aquest 30% d'habitatge assequible en noves construccions, gràcies a una moció presentada per cinc entitats i que es va aprovar per unanimitat al Ple.

"La part positiva del 'kit' és que aporta la part més burocràtica i administrativa perquè aquesta declaració política passi a ser realitat en les normatives municipals de cada municipi", va opinar Águila.

El grup promotor del Kit del 30% està format per la PAH, l'Observatori DESC, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) i el Sindicat de Llogaters.

En la roda de premsa de dimarts a la tarda també es va anunciar que el 9 de febrer se celebraria un taller per compartir aquesta experiència.