Sabadell planteja unir-se a la candidatura de Pirineus-Barcelona dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030

La ciutat també engegarà el procés per ser Ciutat Europea de l’Esport el 2021

La tinent d'alcalde repassant l'any esportiu de Sabadell
La tinent d'alcalde repassant l'any esportiu de Sabadell | Albert Hernàndez
31 de gener del 2019
Actualitzat a les 15:55h
En el cas que hi hagi una candidatura Pirineus-Barcelona per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern de l’any 2030, Sabadell possiblement s’uniria per oferir el capital esportiu que té la ciutat. És dir, la pista coberta d’atletisme, però “s’hauria de reformar”, ha advertit la tercera tinent d’alcalde i regidora d’Esports de l’Ajuntament, Marisol Martínez, aquest dijous en el repàs esportiu del 2018 i els reptes del futur.

Ha explicat que es va fer una visita a les instal·lacions “i van agradar bastant” i ha assenyalat que la candidatura té una filosofia de “descentralitzar” l’esdeveniment esportiu i Sabadell encaixa dins el programa, “no estem mal situats”, ha apuntat. Tot i així, és un projecte sense definir, encara que fa uns mesos el Comitè Olímpic Internacional (COI) va donar el seu aval per formalitzar una precandidatura.
 
Un altre dels projectes locals en l’àmbit internacional és optar a ser Ciutat Europea de l’Esport 2021 i que es presentarà al proper ple del mes de febrer. De fet, la idea és posar-se a treballar immeditament per aconseguir-ho i suposaria “un reconeixement nacional i internacional”.    

De la mateixa manera, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha sol·licitat a Sabadell ser la Vila Esportiva Universitària 2020 per acollir els Campionats de Catalunya Universitaris, que se celebrarien a finals d'any. Un esdeveniment que acostumbra a congregar 27 disciplines esportives.

Programa 'INSERsport'
 
La regidora ha anunciat l’impuls del programa INSERsport, una iniciativa adreçada a joves de la ciutat “en particular aquells que no han acabat l’ESO”, ja que és una formació d’entrenador, monitor i àrbitre. “És totalment gratuïta”, ha subratllat i la finalitat és que quan acabi l’aprenentatge “puguin exercir a la ciutat”. A més, ha afegit Martínez, “les noies tindran una subvenció directa” i s’espera que “vaig més enllà del futbol”.
 
És una feina conjunta amb Serveis Socials que ens ha de “guiar”, ha dit la regidora i ha assenyalat que hi ha 30 places, 15 per a nois i les mateixes per a noies.