Preocupació a Sabadell per la saturació viària que pot suposar l'arribada d'Amazon

L’alcalde, Maties Serracant, assegura que estan “atents” per les necessitats que comportarà la creació del nou sector industrial de Barberà

La carretera de Sabadell a Santa Perpètua haurà d'assumir més camions
La carretera de Sabadell a Santa Perpètua haurà d'assumir més camions | Ajuntament de Santa Perpètua
30 de gener del 2019
Actualitzat a les 15:44h
L’Ajuntament de Sabadell es mostra “preocupat i atent” per la creació del nou sector industrial de Barberà del Vallès on s’ha d’instal·lar la multinacional Amazon. Aquesta mateixa setmana, l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va advertir de les complicacions de trànsit que pot comportar l’arribada del gegant al Vallès, saturant vies com la carretera que uneix la localitat amb Sabadell o l’autopista AP-7, dues vies que en el dia a dia ja es troben plenes de vehicles en hora punta.

En roda de premsa prèvia al ple de gener, l’alcalde, Maties Serracant, ha expressat el posicionament de l’Ajuntament, donat que els terrenys on s’està aixecant el nou espai industrial és limítrof amb Sabadell. De fet, compartiran la rotonda que ha de diversificar el trànsit cap a Can Roqueta, el nou polígon, Santa Perpètua i Sabadell.

“Vetllarem per la mobilitat en un àmbit que ja té un nivell de congestió important, la carretera B-140, estem preocupats i atents a aquestes necessitats que es puguin generar en el desenvolupament del sector”, ha explicat Serracant. L’alcalde ha recordat, però, que sempre s’ha defensat des de Sabadell que no hi hagi logística en l’àmbit del riu Ripoll perquè genera uns requeriments, concretament una mobilitat que necessita d’una adequada xarxa viària per a fer els desplaçaments, una condiciona que no es dona en aquesta zona del Vallès.

“La carretera necessita una inversió important, ha tingut problemes de seguretat, amb un gir a l’esquerra amb un canvi de cota, i altres elements que fan necessàries unes actuacions que de vegades són més de cirurgia i no tant d’engrossir els troncs d’altres vies”, ha afegit Serracant.

La nau d'Amazon
 
Amazon ha llogat una plataforma logística de més de 51.000 metres quadrats a Barberà del Vallès. Les obres del nou centre ja s'han iniciat. La previsió és que esdevingui el segon centre més gran de tot el territori català per darrera del que la companyia té al polígon Mas Blau del Prat i que disposa d'una superfície de 63.000 metres quadrats.