La FAVS avisa «del perill» de l'extrema dreta de cara a les eleccions municipals

L'entitat fa un repàs de 2018 i afronta els reptes futurs, marcats pels comicis del mes de maig

El president de la FAVS fent repàs del 2018
El president de la FAVS fent repàs del 2018 | Albert Hernàndez
30 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:58h
La Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) ha analitzat l'any que han deixat enrere i els reptes que queden per davant, en aquesta línia han posat l'accent en les eleccions municipals del mes de maig i el president, Manuel Navas, ha avisat "del perill" de l'extrema dreta. "Els perills del seu ascens", ha matisat, "la xenofòbia i el racisme" i ha acabat, "a més, totes les promeses, no les compleixen. Com la resta". 

De cara als comicis, Navas ha apuntat un element nou a tenir en compte, "estan caracteritzats per un tema fonamental, el nacional. Ha canviat el rol de votar en clau municipal". El president de l'organització ha remarcat "el paper" de les associacions de veïns per aconseguir les demandes de ciutat i ha posat com a exemple el soterrament de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i el nou del Parc del Nord, "una lluita de dècades i no és la medalla de cap" govern municipal.

Ha aprofitat Navas per presumir dels 50 anys de la FAVS, que està en plena celebració, "estem marcant tendència perquè altres persones aprenguin como s'ha de fer la feina". "No hi ha cap entitat a la ciutat que pugui fer 50 xerrades", ha etzibat. 

Policia de proximitat 

El president de la FAVS ha carregat en línies generals contra les polítiques del consistori actual i ha detallat que "no s'han dignat a contestar" la proposta que van fer per crear una policia de proximitat. Una idea que van recollir en un document que van lliurar a l'equip municipal fa quatre anys. 

La proposta era formar una parella d'agents i que estigués en contacte amb els veïns per conèixer de primera mà les problemàtiques, a més seria un dispositiu en coordinació amb els Mossos d'Esquadra.