càncer

Sabadell commemorarà el Dia Mundial del Càncer de manera col·lectiva

Entitats, Taulí i l’Ajuntament uniran esforços

per Redacció , 30 de gener de 2019 a les 09:00 |
Presentació dels actes a Sabadell | Ajuntament de Sabadell
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial del Càncer el proper 4 de febrer, les entitats que treballen en relació amb la malaltia a Sabadell, la Corporació Sanitària Parc Taulí i l’Ajuntament han organitzat un programa conjunt d’activitats. Amb les propostes, es volen crear espais per donar a conèixer la malaltia, desestigmatitzar-la, facilitar l’accés als recursos que milloren la qualitat de vida de les persones afectades i conscienciar la població sobre la necessitat d’adoptar estils de vida saludables per enfortir la prevenció.

Coincidint amb el Dia Mundial s’ha editat una guia breu amb informació sobre les entitats de la ciutat que treballen en relació amb el càncer, el seu camp concret d’acció i les dades de contacte.  Amb la publicació, es vol posar a l’abast de la població una nova eina pràctica i de suport, així com reconèixer la tasca que fan aquestes associacions i el seu compromís en el tractament de la malaltia i en l’acompanyament de les persones afectades i les seves famílies.


Programa

Amb motiu del Dia Mundial, com a part del programa de commemoració el dilluns 4 de febrer (de 10 a 1, a la plaça del Dr. Robert), l’Associació Mama Ovari Hereditari, l’Associació Espanyola Contra el Càncer-Catalunya contra el Càncer, El Far, Oncolliga, Oncovida, PICAM i el Servei d’Oncologia Mèdica de la Corporació Sanitària Parc Taulí participaran en una carpa informativa d’entitats.


A la tarda, de 17 a 20 h, el Casal Pere Quart acollirà la taula oberta “La vida amb càncer”, on  professionals i persones afectades compartiran punts de vista sobre la malaltia i els reptes que planteja. Hi haurà actuacions de Joaquin Teruel i de la Coral Noves Veus de Larengitomitzats d’Oncolliga. L’entrada serà gratuïta.

El càncer

Segons WorldCancerDay, cada any, 9,6 milions de persones moren de càncer, xifra que supera les morts provocades pel VIH/SIDA, la malària i la tuberculosi en conjunt. Per a l’any 2040, els experts apunten que les morts per càncer s’elevaran a 16,5 milions. Molts dels casos es poden prevenir i les taxes de curació cada cop són més elevades, sobretot si es detecten de manera precoç.

L’any 2016, a Catalunya, el càncer va ser la causa del 28% de totes les morts. I segons les dades referides a Sabadell, l’any 2016 els tumors van causar 491 defuncions. En aquest marc, és important adoptar estils de vida saludables que redueixin significativament el risc de patir la malaltia i evitar hàbits nocius que puguin incrementar les possibilitats que hi aparegui

 

Participació