Demanen la dimissió de la cap de Recursos Humans de Rubí, investigada en el Cas Mercuri

La CGT i l'AUP ho ha denunciat a través d'un comunicat i estudiarà si la contractació pot suposar un delicte de tràfic d'influències

Ple del Consell Comarcal
Ple del Consell Comarcal | Consell Comarcal del Vallès Occidental
Redacció
29 de gener del 2019
Actualitzat a les 14:26h
El cas Mercuri segueix aportant dades i novetats, i aquest dimarts s'ha fet pública una darrera, vinculada amb l'Ajuntament de Rubí. Segons denuncien la CGT i l'Alternativa d'Unitat Popular, l'actual cap de l'àrea de Recursos Humans de l'Ajuntament de Rubí, María Ascensión Díaz, està imputada en la peça 31 del Cas Mercuri, motiu pel qual en demanen la seva dimissió.

Aquesta peça investiga possibles col·locacions irregulars de persones al Consell Comarcal del Vallès Occidental, al Consorci de Residus i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En ella hi apareixen com a investigats l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, Francisco Fernández Ortega, exgerent dels Consorcis, i Joan Fresno Haro i la pròpia María Ascensión Díaz, que van ser membres dels tribunals de contractació.

Se'ls acusa a tots quatre dels possible delictes de corrupció contra l’administració pública, tràfic d’influències, malversació de cabals públics i prevaricació. En un comunicat, l’AUP també denuncia que no s'ha obert la plaça de cap de Recursos Humans a un concurs públic, sinó que es tracta d’una persona que ha estat requerida per l’Ajuntament de Rubí i no forma part de la plantilla municipal.

La formació reclama el cessament de Díaz com a cap de Recursos Humans, així com la dimissió del regidor de l’àrea de Serveis a les Persones, Moisés Rodríguez, i anuncia que investigarà si aquesta incorporació pot ser un possible cas de tràfic d’influències.

Ara per ara, l'Ajuntament de Rubí no s'ha pronunciat.