El 38è Festival de Jazz de Terrassa ja té cartell

Se celebrarà del 6 al 24 de març a diferents punts de la ciutat i de la comarca

Cartell del 38è Festival de Jazz de Terrassa.
Cartell del 38è Festival de Jazz de Terrassa. | Cedida
Redacció
29 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:43h

La 38a edició del Festival de Jazz de Terrassa ja escalfa motors. Se celebrarà del 6 al 24 de març i ja s'ha fet públic el cartell que el representarà. Es tracta d'una obra de la il·lustradora terrassenca Anna Clariana. El disseny es tradueix en un dibuix d'una figura femenina que està aplaudint ja que l'autora ha volgut centrar el protagonisme en l'espectador i l'oient.
 

Cartell del 38è Festival de Jazz de Terrassa. Foto: Cedida



L’edició 2019 s’emmarca en la celebració del 60è aniversari del Club de Jazz Terrassa d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals i està dedicada al recentment desaparegut trompetista Roy Hargrove (1969-2018), guardonat el 2010 amb el Premi Jazzterrasman­. Enguany el guardó del certamen recau en el pianista nord-americà Kenny Barron.

Tot el que ja se sap del Festival 

El certamen manté la Nova Jazz Cava com a centre neuràlgic pel format de club amb concerts de casa i internacionals; el Centre Cultural Terrassa acull un dels concerts estel·lars de l’edició 2019, mentre que el jazz més popular sonarà a places, patis i terrasses els caps de setmana.

El PícnicJazz arriba al Parc Vallparadís el diumenge 17 de març i, de nou, el Festival es trasllada a Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls, amb representants de l’escena catalana.

Fidel al seu model, el certamen proposa una edició heterogènia amb figures del jazz nacional i internacional, molts dels quals presenten a Terrassa els projectes més recents. Alhora es mantenen trobades emblema com la “Nit de Blues”, Jam Sessions o una nova edició de la plataforma JazzJove Non Stop amb bandes sorgides a diverses escoles de música de Catalunya. I pel que fa a l’oferta complementària als concerts principals, s’organitzen el Jazz Terrassa Swing Stage (JTSS) amb el col·lectiu Terrassahoppers, sessions de Cinema&Jazz, exposicions, xerrades i sessions pedagògiques, així com la ruta “Menjazz”.