Els cotxes tindran prohibit accedir al carrer Sant Pere a partir de dimarts

Comencen les obres per transformar-lo i s'espera que estiguin acabades al setembre

El carrer Sant Pere que desemboca a la Rambla
El carrer Sant Pere que desemboca a la Rambla | Albert Segura
Redacció
03 de febrer del 2019
Les obres de transformació del carrer Sant Pere començaran el 4 de febrer, amb la qual cosa els turismes no podran accedir-hi. El tall es farà efectiu a partir del dia següent, i s'allargaran durant set mesos. La previsió, per tant, és que el carrer estigui enllestit el mes de setembre. Les actuacions s'han adjudicat a l’empresa Sociedad Artífex Infraestructura SL, per un import de 395.187,21 euros IVA inclòs. 

Un cop acabat, el carrer de Sant Pere passarà a ser una plataforma única, amb un sol nivell de paviment; tindrà una recollida d’aigües central, amb un sistema de drenatge sostenible, ja utilitzat a la plaça d’Espanya i es renovarà el mobiliari urbà i l’enllumenat. A més, s'instal·larà arbrat i espais de vegetació.

Alternatives de mobilitat

El lífting del carrer Sant Pere comportarà alterar la circulació de vehicles. El consistori ha elaborat un pla de senyalització per als vehicles que tenen previst entrar-hi amb tots els recorreguts alternatius possibles tant per travessar el centre com per entrar-hi a buscar aparcament. 
 

Les alternatives a les obres al carrer Sant Pere Foto: Ajuntament de Sabadell
 

El díptic del sentit dels carrers per les obres al carrer Sant Pere Foto: Ajuntament de Sabadell


També s’han dissenyat nous itineraris d’accés per a veïns i mercaderies als carrers adjacents o transversals de Sant Pere. Els itineraris variaran segons els escenaris previstos en cada una de les tres fases de l’obra, és a dir, quan l’actuació afecti a tot el carrer excepte a les cruïlles amb els carrer de Sant Pau i del Sol; quan s’estigui actuant amb la cruïlla amb el carrer de Sant Pau; i quan les obres afectin la cruïlla amb el carrer del Sol.