sabadell

Aquests són els projectes escollits en el procés Construïm Ciutat

Es tracta d'un total de 19 projectes, els que més suports han tingut

per Redacció , 28 de gener de 2019 a les 17:30 |
Imatge de l'entrada a l'escola Miquel Martí i Pol de Sabadell | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La tercera edició del procés participatiu Construint Ciutat – Pressupost 2019 ha escollit un total de 19 projectes que el Govern Municipal incorporarà a les partides pressupostàries del Pressupost 2019, després que el passat 21 de gener finalitzés el període de suports. Aquest any la ciutadania ha escollit 6 projectes de l’àmbit de l’espai públic i 13 de l’àmbit de la millora de la cohesió social.

Al procés participatiu es van presentar un total de 64 projectes, dels quals 38 van ser validats tècnicament. En la darrera fase, aquests projectes han rebut un total de 22.792 suports, per part de 5.698 persones que hi han participat. La xifra supera els 3.000 participants mínims establerts per legitimar el procés dut a terme a través de la plataforma Decidim Sabadell. En l’anterior edició hi van participar 3.900 persones, és a dir, hi han participat 1.798 persones més.


Els dos àmbits temàtics sobre els quals s’han presentat propostes tindran una dotació de 500.000 euros cadascun, amb un pressupost màxim de 100.000 euros per proposta en tots els casos. En conjunt, doncs, l’Ajuntament torna a posar a disposició de la ciutadania 1 milió d’euros del pressupost municipal per a projectes relacionats, per una banda, amb la millora de l’espai públic o els equipaments municipals i, per l’altra, per a projectes que millorin la cohesió social a la ciutat o a un barri.

Durant tot el període de suports s’han habilitat un total de 19 punts d’informació a la ciutat perquè les persones que no tinguessin correu electrònic poguessin donar suport a les propostes. Els punts d’informació presencials han estat itinerants i han tingut molt bona acollida entre la ciutadania. Dels 5.698 participants, un 20% (1.186 persones) ho han fet des d’aquests punts.


Les propostes escollides s’han ordenat segons el nombre final de suports rebuts, admetent com a màxim una proposta per barri i tres per districte. A més, cal tenir present que el pressupost assignat a cada proposta va restant a la quantitat total de cada àmbit. Com es pot veure en els resultats finals, en el moment en què una proposta sobrepassa pressupostàriament el total dels 500.000 €, aquesta s’adequa a la quantitat que queda. Tanmateix, en aquest cas, es proposarà a l’entitat o persona proposant redefinir el projecte per adaptar-lo a l’import que ha quedat, tal com estableixen les bases del procés Construint Ciutat 2019.

Els projectes finalment seleccionats, de l’àmbit de l’espai públic o equipaments, s’executaran directament per part de l’Ajuntament de Sabadell amb despesa d’inversió. Els projectes seleccionats de caire social els executaran les entitats i es finançaran mitjançant l’atorgament de subvencions.

Els projectes guanyadors són els següents:
 
 

 

 

Participació