Sant Quirze ratifica l'adhesió a l'AMI i aprova instal·lar estelades al municipi

Així ho ha acordat el Ple municipal corresponent al mes de juliol | Es tracta de dues propostes impulsades pel nou govern local de Junts per Sant Quirze - ERC i ICV-EUiA

Nació Sabadell
31 de juliol del 2015
Actualitzat a les 21:08h
Imatge de la sessió plenària de Sant Quirze del Vallès.
Imatge de la sessió plenària de Sant Quirze del Vallès. | Ajuntament de Sant Quirze

Sant Quirze del Vallès segueix fent passos endavant cap a la independència de Catalunya. Després d'haver retirat les banderes espanyola i europea de la façana de l'Ajuntament, el nou govern local, format per Junts per Sant Quirze - ERC i ICV-EUiA ha aconseguit que el Ple ratifiqui l'adhesió d'aquest municipi a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), una moció per instal·lar rètols que així ho especifiquin a l'entrada de la localitat i una altra per penjar diverses estelades a punts emblemàtics del poble. 

El Ple del mes de juliol de l'Ajuntament de Sant Quirze va estar marcat pel procés català. Una de les principals propostes que van prosperar va ser la que va fer el govern municipal per ratificar l'adhesió de la ciutat a l'AMI. La mesura va comptar amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze - ERC (8), CiU (4), i ICV - EUiA (1). El PSC (2) s'hi va abstenir i Ciutadans hi va votar en contra. 

També van aprovar-se dues moció presentades per l'executiu local, una per col·locar rètols indicatius d'aquesta adhesió als accessos del poble i una altra per instal·lar l'estelada al Parc de les Morisques, a la rotonda de l’entrada del poble per l’estació i a l'Ajuntament, "com a símbol d’unitat i reivindicació social i nacional". El primer punt va tirar endavant amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze - ERC (8), CiU (4), i ICV - EUiA (1) i els vots en contra de PSC (2) i Ciutadans (1). Pel que fa al segon, va prosperar amb el suport de Junts per Sant Quirze - ERC (8), i ICV - EUiA (1), l’abstenció de CiU (4) i els vots en contra de PSC (2) i Ciutadans (1).

Rebaixa de l'IBI

Per altra banda, el Ple de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha aprovat per unanimitat sol·licitar a la Gerència Regional del Cadastre de Catalunya l’actualització dels valors cadastrals dels immobles urbans de Sant Quirze del Vallès. Aquest fet implicarà l’aplicació del coeficient reductor del 0,92%, que està previst que incorpori la futura Llei de Pressupostos Generals de l’Estat de 2016 i que implicaria una rebaixa de l’Impost sobre els Béns Immobles d’aproximadament un 8%. Aquesta reducció del valor cadastral també tindrà una repercussió directa en les plusvàlues.

El Ple del mes de juliol també va donar llum verda a la pròrroga del contracte de la concessió administrativa per a la gestió indirecta dels serveis de l'Escola Bressol Municipal, així com les tarifes d'aquesta que es mantenen igual que l'any anterior. Així mateix es van aprovar les festes locals, de manera que el 9 de maig serà l'Aplec de la Salut i el 5 de setembre la Festa Major, entre d'altres punts.