L'exalcalde de Cerdanyola Toni Morral, escollit secretari general de la Crida

L'expresident de l'ANC Jordi Sànchez assumeix la presidència al capdavant d'una cúpula amb Artadi, Mascarell, Calvet, Borràs i Pep Andreu com a principals reclams

Els membres de la direcció de la Crida, durant el congrés constituent
Els membres de la direcció de la Crida, durant el congrés constituent | Julio Díaz / Crida Nacional per la República
26 de gener del 2019
Actualitzat a les 18:46h
La Crida Nacional per la República ja té direcció política. L'encapçalen Jordi Sànchez com a president i l'exalcalde de Cerdanyola del Vallès Toni Morral com a secretari general, que es posen al capdavant d'un equip en el qual destaquen els consellers Elsa Artadi, Damià Calvet i Laura Borràs, implicats des del primer moment en la fundació del nou moviment. La llista, per descomptat, comptava amb l'aval de Carles Puigdemont des de Waterloo i Quim Torra des de Palau. El suport a Sànchez i Morral ha estat de 2.417 vots, mentre que Jordi Ferrés i Oriol Izquierdo han sumat 115 sufragis. Rosario Palomino i Gerard Sesé, que no eren a la llista oficialista, han conseguit entrar a la cúpula gràcies al vot dels congressistes.

La candidatura dels dos màxims dirigents del nou projecte compta amb la presència de Josep Andreu, dirigent d'ERC i alcalde de Montblanc, i de persones que formaven part del secretariat nacional en etapes anteriors. Les més votades han estat Laura Borràs i Elsa Artadi, amb més de 2.000 vots. Aquesta és la relació completa de l'anomenat "govern" de la Crida, que haurà de prendre les decisions més rellevants dels primers compassos: la relació amb el PDECat, la presència a les eleccions i si assumeix un rol com a partit.