UGT veu «injustificat» el trasllat i Metges de Catalunya avala la mesura

L'organització professional dels facultatius ha assegurat que no hi haurà "pèrdua de qualitat assistencial"

L'Hospital Parc Taulí, a Sabadell
L'Hospital Parc Taulí, a Sabadell | Albert Hernàndez
Redacció
25 de gener del 2019
Actualitzat a les 16:40h
El sindicat UGT ha rebutjat la mesura del Departament de Salut de traslladar el servei d'oncologia pediàtrica de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell a la Vall d'Hebron, a Barcelona. Ho ha qualificat "d'injustificat". Per la seva part, Metges de Catalunya ha avalat la decisió, garantint que no hi haurà "pèrdua de qualitat assistencial"   

El sindicat ha avisat que suposarà una precarització dels serveis sanitaris a la comarca del Vallès Occidental i ha remarcat que és "necessari i factible" un centre de referència a la comarca. 

UGT ha exigit que "es faci el possible per impedir el desmantellament d'aquest servei tan sensible" i ha emplaçat a tots els agents socials a què sigui un tema "prioritari" i es convoqui una reunió d'urgència al més alt nivell.

Metges de Catalunya ha precisat que el trasllat "en cap cas suposarà una pèrdua de la qualitat assistencial" i tampoc una disminució afegida de recursos per al centre vallesà. El delegat i president del comitè d'empresa, Manuel Monteagudo, ha determinat que el canvi pot ser "beneficiós", pel fet que la concentració de càncer infantil en un centre de referència d'alta especialització ha de millorar l'eficiència i l'eficàcia.

Monteagudo ha recordat que l'Hospital Parc Taulí treballa amb la Vall d'Hebron des de fa temps amb la cirurgia complexa i les exploracions de biologia molecular d'oncologia pediàtrica.