Els veïns de l'Eixample rebutgen la instal·lació d'un monòlit per les víctimes de l'holocaust nazi

Critiquen les maneres de fer de l'Ajuntament

Redacció
23 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:24h
L'Associació de Veïns de l'Eixample ha rebutjat la instal·lació d'un monòlit a la plaça Montserrat Roig en record dels veïns de la ciutat que van morir als camps de concentració nazis. Han deixat clar que mostren "màxim respecte per a les víctimes, la seva memòria i les entitats que la mantenen". Però han justificat aquesta negativa perquè ocupa "l'únic espai lliure del barri". 

"És un obstacle i un risc per ensopegar" per a tots els nens que juguen en aquest emplaçament, que han tornat a insistir "l'únic lliure", malgrat sigui petit i insuficient, ha afegit. L'entitat ha recomanat que a la plaça adjunta, Mestre Planas, hi ha espais amb arbres, on es podria ubicar aquest símbol.

A més, ha carregat contra les maneres de fer de l'Ajuntament de Sabadell. Segons ha relatat, el passat 16 de gener van tenir una reunió amb el regidor del Districte 1, Ramon Vidal, la secretària del Districte i un tècnic per informar-los de la col·locació d'aquest monòlit. Al dia següent, es va instal·lar. 

Per això, ha carregat contra la forma d'actuar del consistori, pels temps emprats i ha assegurat que un equip municipal que "ha fet bandera de participació, sembla que s'ha oblidat dels veïns" i l'Associació de Veïns de l'Eixample ha recordat que els agrada participar "en allò que ens afecta".