Cerdanyola trasllada els vestuaris de la brigada municipal després de la denúncia d'amiant de la CGT

Els treballadors utilitzaran els vestuaris de la piscina de Can Xarau

La seu de la brigada municipal de Cerdanyola
La seu de la brigada municipal de Cerdanyola | Google Maps
Redacció
23 de gener del 2019
L'Ajuntament de Cerdanyola ha decidit traslladar els treballadors de la brigada municipal als vestuaris de la piscina de Can Xarau. Es tracta d'una mesura que arriba després que el sindicat de la CGT denunciés la presència d'amiant en aquesta nau industrial, situada al carrer Camp, 56. És una decisió "temporal" fins a trobar un destí definitiu a la plantilla.

El consistori ha assegurat que amb el trasllat es compleix "amb el compromís d'actuar amb celeritat" que va adquirir amb la brigada. Can Xarau actualment està tancat per la reparació d'una fuita d'aigua. El personal de la secció administrativa del servei i el cap de la brigada treballaran físicament des de l'Ajuntament i els dos operaris de magatzem seran les dues úniques persones autoritzades a accedir a la nau i ho faran amb els equips de protecció de seguretat corresponents.

Aquest dimarts, l'empresa contractada ha recollit mostres per fer l'anàlisi que confirmarà o no la presència d'amiant dins de la nau industrial. S'espera que el resultat estarà disponible la setmana vinent. Tot i així, el consistori ja va aplicar "mesures preventives d'urgència" aïllant la zona, a la qual està prohibit l'accés. 

L'administració vallesana ha recordat que "és el primer interessat en protegir la salut de les seves persones treballadores i de la població en general" i ha subratllat que si hi ha un ajuntament "conscienciat amb les conseqüències de l'aminat, aquest és el de Cerdanyola del Vallès".