Descens del termòmetre i nuvolositat

El mercuri no passarà dels 10 graus

Cel amenaçador
Cel amenaçador | Albert Gil
Redacció
21 de gener del 2019
Actualitzat a les 22:52h
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimarts el cel romandrà serè o poc ennuvolat per núvols alts fins a mig matí, amb alguns intervals de núvols baixos al vessant nord del Pirineu, al prelitoral sud i al litoral central de matinada. A partir de mig matí la nuvolositat augmentarà d'oest a est i el cel quedarà molt ennuvolat o cobert a partir de mitja tarda. A més, hi haurà estrats baixos a punts de la depressió Central fins al migdia.

A partir del migdia s'esperen precipitacions a l'extrem nord del Pirineu d'intensitat feble o moderada, que acumularan quantitats minses o poc abundants. A més, a la resta de la meitat oest arribaran algunes precipitacions disperses, febles i minses. De matinada no es descarta algun ruixat feble al litoral central. La cota de neu voltarà els 800 metres, tot i que podrà baixar fins als 600 metres al Pirineu.

La temperatura baixarà lleugerament, tant la mínima com la màxima. La temperatura mínima es mourà entre -8 i -3 ºC al Pirineu i al Prepirineu, entre -5 i 0 ºC a la depressió Central, entre -3 i 2 ºC al prelitoral i entre 1 i 6 ºC al litoral. La temperatura màxima oscil·larà entre 6 i 11 ºC al Pirineu, Prepirineu i a l'altiplà Central i entre 8 i 13 ºC a la resta del país.