sanitat

El PSC «destapa» el trasllat del serveis d'oncologia pediàtrica del Taulí a la Vall d'Hebron

L'alcaldable socialista, Marta Farrés, reclama un front comú per evitar-ho

per Redacció, 21 de gener de 2019 a les 14:00 |
La façana del Parc Taulí, en obres | ACN
L'alcaldable del PSC a l'Ajuntament de Sabadell, Marta Farrés, ha "destapat", tal com ella mateixa s'ha atribuït, el trasllat del servei d'oncologia pediàtrica del Hospital Parc Taulí a la Vall d'Hebron de Barcelona. Ha assegurat que la intenció del Departament de Salut era fer-ho a partir del 7 de febrer, però té constància que "ja està en funcionament", ja hi ha pacients derivats al centre barceloní i el seguiment es farà des d'allà mateix, tal i com li han corroborat des del mateix Taulí.  

Farrés ha explicat que "ha anat tirant del fil" i ha descobert que s'estava treballant "des de fa més de tres mesos". La socialista ha recordat, amb dades del mateix Taulí, que l'hospital sabadellenc treballa amb 17 dels 209 casos d'aquesta especialitat de tot Catalunya. A més, ha remarcat, que "és un referent" i ha afegit, "com a capital de comarca que som volem serveis. Volem que el Taulí sigui el Vall d'Hebron", no només de la ciutat, també del Vallès Occidental. 


Ha criticat l'opacitat de la mesura per haver-se fet "d'esquenes al territori" i ha apuntat que en aquest àmbit, el Taulí també es hospital de referència de la població de Terrassa, amb la qual cosa "afecta a més d'un milió de persones". Per això, ha afirmat que hi ha "opcions" com fer un conveni per no perdre l'oncologia pediàtrica. NacióSabadell ha contactat amb Salut per confirmar les afirmacions de Farrés, però han indicat que faran un pronunciament a través d'un comunicat

La socialista ha reivindicat un "front comú" del govern municipal i les forces polítiques. "Només he parlat amb el regidor de Salut, Ramon Vidal, que m'ho ha confirmat" i, ha continuat, "o ho sabien i no han fet res o ho desconeixien. I tant l'una com l'altra són preocupants".

El consitori vol una reunió 

L'Ajuntament de Sabadell ha reaccionat amb un breu comunicat en què ha assegurat que demanarà una reunió "d'urgència" amb el Departament de Salut i el director del Catsalut. A la vegada que ha garantit que treballarà per "mantenir l’atenció a l’Hospital del Taulí alhora que es tregui el màxim partit del coneixement mèdic disponible". 


En aquesta mateixa línia ha reaccionat el segon tinent d'alcalde, Juli Fernández. A través d'una piulada, ha compartit un acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, en el qual en un dels punts es marca la priorització de la qualitat assistencial per tractar el càncer infantil.  D'altra banda, també a través d'Internet, s'ha generat una proposta a la plataforma Change.org per recollir firmes contra aquest tancament de l'oncologia pediàtrica. En poc més de 20 hores ha recollit gairebé 20.000 firmes. 

 

Participació