Verònica Zaragoza guanya la Llanera Trail per quarta vegada consecutiva

Pakito Pérez també revalida el triomf en categoria masculina

Verònica Zaragoza, campiona de La Llanera Trail per quart any consecutiu
Verònica Zaragoza, campiona de La Llanera Trail per quart any consecutiu | Josep Maria Montaner
21 de gener del 2019
Malgrat el fred i la pluja, centenars de corredors es van aplegar a la línia de sortida de la Llanera Trail situada a Sabadell per afrontar una dura jornada esportiva en què la distància va quedar endurida notablement per les condicions meteorològiques. Els dos recorreguts de la prova (21 i 43 quilòmetres) tenien més dificultats que en anys anteriors després que l'organització augmentés el desnivell positiu d'ambdues curses. L'aigua i un terreny cada cop més fangós, però, van ser els obstacles naturals més durs per als participants.

A la marató la duresa no va espantar els defensors de la victòria de 2018, que van fer bo el favoritisme i van revalidar el triomf. Un cas molt especial és el de Verònica Zaragoza, que va guanyar la cursa per quart any consecutiu i continua comptant totes les edicions de la Llanera Trail per victòries. En aquesta ocasió la corredora va completar el recorregut en 4:54:47, amb pràcticament 20 minuts de marge sobre Cristina Morcillo (5:13:10), que va ser segona. Molt lluny de les dues primeres, la lluita pel tercer lloc entre Eva Hom i Sofia González va ser intensa i es va saldar amb el podi de la primera (5:35:21).

Pakito Pérez, campió de la Llanera Trail 2019 Foto: Josep Maria Montaner

En categoria masculina tres corredors van arribar plegats a la línia de meta, amb Pakito Pérez en primer lloc i amb Carlos Merlos i Tony Garcia segon i tercer respectivament a la classificació oficial de la cursa amb el mateix registre que el vencedor: 3:42:45. Un podi compartit més que meritori.

Paral·lelament a la cursa llarga es disputava la mitja marató, en què Ferran Sampere va ser el més ràpid de tots (1:28:56) amb un clar marge sobre Aníbal Fidalgo (1:34:15) i Artur Cuñat (1:34:34). Ahlam Elkakdi (1:52:46) va ser la més ràpida en categoria femenina amb més de deu minuts d'avantatge sobre Amàlia Sánchez (2:04:01) i Andrea Hom (2:04:38).

Ahlam Elkakdi, victòria clara a la mitja marató de la Llanera Trail Foto: Josep Maria Montaner

Per a molts corredors la cursa d'aquest cap de setmana serà recordada com una autèntica prova de foc per a la seva resistència davant unes condicions dures. Una matinal marcada per l'ascensió al Puig de la Creu i que reforça la Llanera Trail com una cursa de referència al Vallès Occidental.