La Bassa ultima els darrers detalls per culminar la seva reforma

S'instal·laren dos dipòsits de recollida d'aigua i la impermeabilització de l'illa central

Redacció
18 de gener del 2019
La instal·lació d'un dels dipòsits a La Bassa
La instal·lació d'un dels dipòsits a La Bassa | Ajuntament de Sabadell
La Bassa entra en la recta final per a la reforma completa, projectada el 2016. Així, aquest equipament municipal culmina unes obres que van arrencar després de tancar-la per a l'estiu d'aquell any. Es tracten d'unes actuacions per construir dos dipòsits de compensació i de la renovació i impermeabilització de l’illa central.

En el primer cas, el termini d’execució és de quatre mesos i compta amb un pressupost de 998.212,96 euros. Pel que fa a la illeta, l’obra durarà de dos mesos, amb un cost de 39.202 euros. 

Els dos dipòsits tenen la funció de completar el sistema de distribució i recollida d’aigua al voltant de les platges de la piscina. Estan soterrats i s’ubiquen l’un a cada costat de la piscina circular (al nord i al sud) en l’àmbit de gespa natural, més enllà de les platges pavimentades i sense envair els sectors de dutxes annexes a la piscina. La capacitat total dels dipòsits és de 453 metres cúbics.

Cadascun dels dipòsits recull aproximadament el 50% del total de l’aigua provinent del sistema desbordant de la piscina, de manera que entre tots dos dipòsits queda recollit el total del volum de l’aigua superficial. A més, per garantir el bon funcionament de la renovació de l’aigua superficial, els dipòsits estaran connectats entre si. Les bombes allotjades a la sala annexa del dipòsit nord conduiran l’aigua acumulada als dipòsits fins a la sala de depuració i circuit de filtració.

Un cop s’hagin acabat aquestes dues actuacions, la renovació de la Bassa ja serà completa, després que a l’estiu del 2014 es detectés un excés elevat d’aportació d’aigua per mantenir el nivell de làmina d’aigua òptim. Això va obligar a refer un col·lector que passa per sota de la piscina, a consolidar la capa de terra de sobre i a refer completament el vas i tot el sistema de filtració.