El centre és la zona amb major renda mitjana de Sabadell

L’Agència Tributària publica les dades de l’IRRP dels municipis de més de 200.000 habitants de l’Estat

El centre de Sabadell, durant la diada de Sant Jordi
El centre de Sabadell, durant la diada de Sant Jordi | Juanma Peláez
NacióDigital
18 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:44h
El centre de Sabadell és la zona de Sabadell amb major renda mitjana de tota la ciutat. Són dades referents al 2016 publicades aquest dijous per l’Agència Tributària. A l’estadística es recullen per primer cop les dades per barris de l’IRPF dels municipis amb més de 200.000 habitants de l’Estat. Pel que fa a Catalunya, hi apareixen cinc ciutats: Barcelona, Sabadell, Terrassa, Badalona i l’Hospitalet de Llobregat.

Així, al centre de la capital vallesana la renda mitjana se situa en 29.965 euros. El llistat situa la zona de Torre-romeu i El Poblenou com la segona àrea amb major renda mitjana, amb 26.843 euros. Els segueix la zona de Montserrat Roig, Maria Mercè Marçal i Montevideo, amb una renda mitjana de 22.625 euros. 

Per la contra, a la cua del llistat s'hi troba la zona compresa pels barris de Creu Alta i Can Puiggener, que sumats registren una renda mitjana de 23.552 euros. En la penúltima posició del llistat hi trobem l'àrea de l'avinguda Matadepera, comprenent els diferents barris per on passa, entre ells Ca n'Oriac, amb una renda mitjana de 19.067 euros.

Registres estatals

En el registre de l'Agència Tributària es veu reflectit que el barri de la Moraleja, a Alcobendas (Madrid) és el que registra la major renda mitjana de tot l’estat espanyol, amb 113.642 euros. En segona posició del rànquing, hi ha el barri de Vallvidrera-Tibidabo i les Planes, a Barcelona, amb 67.500 euros, i Somosaguas-Humera, a Pozuelo de Alarcón, també a Madrid, amb 62.390 euros. El més pobre és el de Carrús, a Elx (Alacant), amb 13.286 euros.

Dels 10 barris amb major renda, cinc estan a Madrid i tres a Barcelona. Els altres dos de la capital catalana, a més de Vallvidrera, són Muntaner, amb 59.498 euros, i Pedralbes, amb 57.667 euros.

Podeu consultar les xifres de tots aquests barris al següent llistat. La Agència Tributaria no facilita dades ni del País Basc ni de Navarra perquè tenen Hisenda pròpia.