VÍDEO L'entrada de la policia a la Nostra Llar de Sabadell, en l'emotiu espot de campanya del judici de l'1-O amb el qual l'ANC vol arribar a Europa

«L'autodeterminació és un dret, no un delicte» és el missatge que l'entitat difon

Un agent de la policia espanyola trenca el vidre de l'escola Nostra Llar de Sabadell
Un agent de la policia espanyola trenca el vidre de l'escola Nostra Llar de Sabadell | Creueta 119
Redacció
17 de gener del 2019
Actualitzat a les 14:04h


L'ANC ja té preparats els engranatges per demanar comprensió i suport a l'opinió pública internacional quan comenci el judici de l'1-O al Tribunal Suprem. Per aquest motiu, aquest dijous la seva presidenta, Elisenda Paluzie, ha anunciat l'inici de la campanya "Self-determination is a right, not a crime. Make a move", que es dirigeix especialment als ciutadans i entitats europees, tot i que també partits polítics i moviments socials, perquè donin recolzament explícit a la causa catalana.

L'espot compta amb imatges projectades en un televisor on es veuen imatges de l'entrada de la policia espanyola a l'escola Nostra Llar de Sabadell, on la llavors presidenta del Parlament, Carme Forcadell, havia de votar. L'anunci es difondrà -en una primera fase- a través de les xarxes socials, mentre que s'apel·larà també a la solidaritat de la ciutadania per desplegar la campanya del judici en una segona fase.

Serà a partir d'aquesta, ja començat el judici, quan nous recursos audiovisuals i material gràfic es faran arribar a les principals capitals europees a través de tot tipus d'elements de publicitat: "En funció del que recaptem, la campanya tindrà més potencial, més impacte i podrà durar més temps al llarg del judici".

La imatge que es vol traslladar a Brussel·les, Londres, Berlín, Ginebra i Copenhague, però, serà clara. Segons ha avançat Paluzie, la voluntat és publicar imatges de l'1-O amb persones votant, mentre es feia efectiva la repressió policial als col·legis electorals. "Traslladarem això al centre de les capitals europees". A més, també es promourà un videoclip en què s'adaptarà una cançó del compositor anglès Peter Gabriel, que ja ha cedit els drets per utilitzar-la.