​Ciuró es marca la transformació de la Gran Via com el «repte» del seu mandat

L’alcaldable de Junts per Sabadell presenta les seves línies d’actuació amb el paper “clau” de la col·laboració público-privada

Ciuró presentant alguns eixos del seu programa de cara a les eleccions
Ciuró presentant alguns eixos del seu programa de cara a les eleccions | Albert Hernàndez
16 de gener del 2019
Actualitzat el 20 de febrer a les 10:10h
L’alcaldable a les eleccions municipals de Sabadell de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha anunciat que pretén transformar la Gran Via com el “repte” de la ciutat, de cara als comicis del mes de maig. “Tenim un projecte”, ha subratllat i ha afirmat que porten dos anys treballant-hi. “Volem fer com amb l’Eix Macià fa 20 anys” i ha avisat que no serà “només d’un mandat, Per això, caldrà arribar al 2030”.
 
Ho fa, perquè, com ha dit aquest dimecres en la presentació de les seves línies mestres, organitzat a l’auditori de l’Espai Cultura de Caixa Sabadell, cal una renovació que va de sud a nord, “integrar el riu a la ciutat” i ha continuat, “obrir-nos al Ripoll com Barcelona ho va fer al mar”. “Transformant la Gran Via, transformarem la ciutat”, ha resumit.
 
Una artèria de sis quilòmetres, "una cicatriu que divideix la nostra població” i que afecta a 11 dels 32 barris de la ciutat. Al seu parer, “és l’antítesi” de la qualitat de vida que persegueixen amb el partit polític que opta a governar la capital del Vallès Occidental 
 
Tres eixos
 
Una idea de canvi que va molt lligada al seu programa, dividida “en tres eixos: econòmic, emprenedoria i oportunitats; social i sostenibilitat”. Precisament, ha posat l’accent en la col·laboració público-privada com a “clau” i, per tant, “es dirigeix a tothom, sense exclusió”. A més, de convidar a fer front comú amb Terrassa, "apleguem més de 400.000 habitants" i a la vegada reclamant el "gran Vallès" per competir amb Barcelona.
 
Ciuró ha elaborat una llista de propòsits en tots els àmbits, en la línia de generar una metamorfosi al municipi. Tot plegat, "avalat" pels presos de la formació, Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, que hi ha a Lledoneres, a qui ha visitat aquest mateix dimecres.