Colau visita Forcadell a Mas d'Enric: «Té moltes ganes que comenci el judici»

Considera que hi ha un cert caràcter de provocació en les detencions dels alcaldes de Veges i Celrà per part de la policia espanyola

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, atenent els mitjans a les portes de Mas d'Enric
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, atenent els mitjans a les portes de Mas d'Enric | Jonathan Oca
16 de gener del 2019
L'alcaldessa de Barcelona ha visitat Carme Forcadell a la presó de Mas d'Enric aquest dimecres. Cap a un quart d'una, Ada Colau ha sortit del centre penitenciari del Catllar després de poder parlar amb l'expresidenta del Parlament de Catalunya, qui li ha transmès que "té moltes ganes que comenci el judici" i que se celebri al més aviat possible "perquè vol parlar per ella mateixa, que s'escolti la seva declaració i que es parli dels fets provats, que clarament demostren que l'acusació de sedició i rebel·lió és infundada".

Colau considera que els presos polítics estan vivint una "situació de vulneració de drets fonamentals" en tot aquest procés judicial. L'alcaldessa també ha etzibat que "entre les moltes anomalies d'aquesta causa, hi ha que el tribunal accepti que un partit feixista i d'ultradreta (Vox) que pugui ser acusació contra càrrecs polítics electes i que ho faci fent campanya electoral". Sobre això, ha dit que "és una cosa insòlita" i que no entén com pot avançar l'acusació "d'un partit contrari als drets humans".

L'alcaldessa de Barcelona, davant de la seva més que probable citació com a testimoni en el judici contra els presos polítics, per part de les defenses o de l'acusació, ha manifestat que "no tinc problema per anar-hi i per explicar els fets com són".
 

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, entrant a les presó de Mas d'Enric Foto: Jonathan Oca


Visita als presos

Ada Colau ha manifestat a les portes del centre penitenciari que la visita a Carme Forcadell s'emmarca en les que està fent a tots els líders socials i polítics que es troben a la presó per causa del procés. La d'avui però era diferent, ja que "era important perquè amb la Carme Forcadell institucionalment hem tingut molta relació" i ha afegit que "deixant de banda les diferències polítiques, és important remarcar que la Carme ha destacat pel seu caràcter pacifista i dialogant i respectuós amb la discrepància". Colau ha dit que "institucionalment tinc molt bon record d'ella i com a alcaldessa és molt important que ho digui".

"Hi ha un cert caràcter de provocació"

Pel que fa a les detencions per part de la policia espanyola de l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i de Celrà, Dani Cornellà (CUP), ambdós de la CUP, Colau ha rebutjat aquesta actuació policial titllant-la "d'anomalia absoluta, que no es pot normalitzar". Segons l'alcaldessa de Barcelona, que la brigada d'informació faci detencions sense que hi hagi una ordre judicial, "és molt greu" i exigeix que el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, doni les explicacions pertinents.

Colau tamé considera que en aquesta acció "hi ha un cert caràcter de provocació" en el "context d'excepcionalitat que estem vivint a Catalunya". En aquest sentit, ha afegit que les detencions "no ajuden gens a reconduir la situació de l'àmbit judicial cap a l'àmbit polític i de diàleg".