Arran Sabadell denuncia «traves de manera sistèmica» per impulsar «oci nocturn alternatiu»

L'organització juvenil independentista coincideix amb el diagnòstic del PP, però s'allunya en les propostes

Interior de la discoteca Park Paladium en plena festa.
Interior de la discoteca Park Paladium en plena festa. | Park Paladium
Redacció
16 de gener del 2019
Arran Sabadell ha denunciat les “traves de manera sistèmica” que s’han posat des de l’Ajuntament de Sabadell per impulsar qualsevol “iniciativa popular que pretengués construir un espai d’oci alternatiu”. Segons han explicat, durant l’època nadalenca, han tingut problemes per organitzar el Solstici d’Hivern i la Nit de Cap d’Any a l’Espai Emprius. Així com plataformes d’oci autogestionat que han tingut “un discurs i una praxi política al darrere, segurament per qüestions ideològiques”.

L'organització juvenil independentista ha celebrat en un comunicat que partits com el PP mostri preocupació per la falta d'oci nocturn a la ciutat i la necessitat que arrossega des de fa anys, després d'any de reivindicar-ho. Tot i així, ha matisat que "no compartim la visió d’oci que des del partit d’herència feixista es promou".

En aquest sentit, ha apuntat que "la manca d'oferta no ve donat per la recent desaparició de la Zona Hermètica", ja que aquestes discoteques el que promovien era "elitista i capitalista, en què l’empresariat sabadellenc es lucrava i s’omplia les seves butxaques a partir d’objectivar-nos". A més, ha subratllat "la invisibilitat dels casos d’agressions masclistes, racistes i LGBTI-fòbiques per la falta de formació i protocols d’actuació". 

Per aquesta raó, ha insistit en un "oci juvenil gestionat, des de les joves i per a les joves". Ha aplaudit que es denegués permís per algunes festes privades la nit de Cap d'Any, "perquè el nostre oci no es comercialitza".