El conseller Calvet obrirà la 3a edició del Cicle de Conferències d'Aigües Sabadell

La iniciativa, gratuïta i oberta a la ciutadania, compta amb quatre cites que s'allargaran fins a l'octubre

El director d'Aigües de Sabadell, Joan Cristià, i la directora de desenvolupament sostenible, Elisabeth Santacruz
El director d'Aigües de Sabadell, Joan Cristià, i la directora de desenvolupament sostenible, Elisabeth Santacruz | Aigües de Sabadell
15 de gener del 2019
Actualitzat a les 23:31h
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, serà l'encarregat d'obrir la 3a edició del Cicle de Conferència d'Aigües de Sabadell, Aigua i Món '19. Serà el 14 de febrer, a la Sala de l'Aigua de la companyia, a partir de les 18 hores, centrada en el canvi climàtic i el seu impacte en la garantia d’abastament d’aigua a Catalunya, així com la sensibilització d'aquest bé natural. 

Calvet anirà seguit el 4 d'abril del meteoròleg de TV3, Tomàs Molina. A diferència de la resta de cites, aquesta es durà a terme a les 11 hores. Molina tractarà els fenòmens meteorològics extrems, especialment a Catalunya. El 13 de juny, el director de l’Institut Català d’Investigació de l’Aigua (ICRA), Damià Barceló, i el director de Qualitat de l’Aigua d’Aigües de Barcelona, Miquel Paraira, seran els encarregats de traslladar les problemàtiques amb la contaminació dels rius, mars i oceans. 

L'edició d'enguany d'Aigua i Món '19 la tancarà l'escriptor local, Plàcid Garcia-Planas, el 10 d'octubre. Parlarà sobre el paper clau de l'aigua en el desenvolupament industrial de Sabadell. Les quatre xerrades són gratuïtes i obertes a la ciutadania, tot i que cal inscripció prèvia per la limitació de l'aforament. Com a novetat, aquest 2019 es podran seguir per streaming

El director general d’Aigües Sabadell, Joan Cristià, ha destacat la bona acollida de la iniciativa, que com ha recordat, "són un complement" als projectes educatius de la companyia. Ha remarcat que volen que s'estableixi "dins l'oferta cultural" del municipi. 

En aquest sentit, Cristià ha afirmat que unes 600 persones han passat per aquest cicle, arribant "a omplir la sala amb una vuitantena d'assistents".