​Entitats veïnals critiquen que se'ls motivi per presentar-se als pressupostos participatius i després quedin fora

Havien elaborat el projecte A Porta, present en altres ciutats de Catalunya, per al barri de Can Puiggener

Redacció
15 de gener del 2019
Actualitzat a les 10:36h
L’AV de Can Puiggener, la Federació de Veïns de Sabadell (FAVS) i la Confederació de Federacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) han carregat contra l’Ajuntament de Sabadell per “deixar fora” dels pressupostos participatius el projecte A Porta. Una iniciativa social que busca apropar els serveis existents al veïnat, fent també una tasca de prevenció, i que tenia previst la contractació de persones a Can Puiggener durant un any.
 
Les tres entitats han assegurat que aquesta idea, que s’està duent a terme en algunes zones de Barcelona i altres municipis de Catalunya, es va presentar fa més d’un any als regidors d’Acció Social, Gabriel Fernàndez; Habitatge, Glòria Rubio, i Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz. I els van demanar a la CONFAVC redactar-ho “amb més detall”. Mesos després, “i a través de la premsa”, es van assabentar que Fernàndez tenia “una idea innovadora” per a Can Puiggener, “semblant a A Porta, encara que diferent en forma, contingut i objectius”.
 
Això va generar les queixes de les organitzacions veïnals i des de el consistori se’ls va suggerir que es presentessin als pressupostos participatius. Però no ha prosperat, “un despropòsit”, han criticat i en cas que hagi estat una decisió “arbitrària" han reclamat que "es depuri alguna responsabilitat política”.
 
Segons han explicat des de l’AV Can Puiggener, la FAVS i la CONFAVC el motiu és que el barri “ja disposava d’un diagnòstic”, una resposta que els ha sorprès, perquè, per una banda, desconeixien que s’hagués fet i, per tant, no els havien demanat la seva participació. I per l’altra, perquè A Porta “no té la funció” de diagnosticar.