Montcada insisteix a Adif que calen millores urgents als passos a nivell

Demanarà un expedient d'emergència per accelerar la millora dels passos i de les tanques de les vies

Redacció
15 de gener del 2019
L'Ajuntament de Montcada i Reixac demanarà, amb caràcter d'urgència, a l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) la declaració d'un expedient d'emergència per realitzar l'actuació de millora dels dos passos a nivells i la remodelació de les tanques de la R2 a Montcada i Reixac. Aquesta ha estat la principal conclusió després de conèixer la demora als dos projectes durant la reunió que els representants municipals van mantenir divendres passat amb el nou interlocutor d'Adif a Catalunya i subdirector d ́Operacions de Xarxa Convencional Nord Est, Carlos Quingles.

Segons detalla el consistori, el representant d'Adif va comunicar que els projectes per als nous tancaments de la via i per a la millora dels dos passos a nivell estan redactats a l'espera de ser supervisats i aprovats, que encara s'havien de licitar i que podrien adjudicar-se a finals de 2019. L'alcaldessa de Montcada, Laura Campos, va manifestar el seu malestar i va afirmar que "és inacceptable que l'Adif no solucioni amb urgència el problema de seguretat que pateix la nostra ciutat amb dos passos a nivell anacrònics i obsolets en ple segle XXI".

Campos va afegir que "és del tot inadmissible estar en aquesta situació fins que arribi el soterrament de la R2, Montcada i Reixac ja no pot esperar més". L'alcaldessa va anunciar que sol·licitarà a Adif la declaració d'un expedient d'emergència per a aquests dos projectes, que permetria fer l'actuació estalviant els llargs processos del procediment administratiu de tramitació definitiva del projecte i licitació de les obres.

Per la seva banda, el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, va afirmar que "Adif ens torna a prendre el pèl, ja que aquestes obres per garantir la seguretat a les vies i la millora dels passos a nivell ja haurien d'haver començat a finals de 2018 i les actuacions ni tant sols s'han adjudicat".

El novembre de 2017 Adif es va comprometre a renovar totes les tanques de la línia R2, des del Rec Comtal fins a l'estació Montcada i Reixac. L'ens ferroviari té previst destinar més de 600.000 euros per renovar les actuals tanques per unes de noves amb un sistema que dificulten la seva escalada i que eviten que siguin tallades. L'actuació, que també permetria instal·lar tanques noves en aquells punts on no hi ha, es faria als dos costats de la via al llarg de 3 quilòmetres. Adif també es va comprometre a ampliar i segregar el pas de vianants del dels vehicles als passos a nivell dels carrers Bogatell i Pasqual, ubicats al centre del municipi.