El Servei Local de Teleassistència dona servei a gairebé 19.000 persones del Vallès

18.488 persones usuàries al Vallès Occidental han rebut atenció domiciliària durant l'any 2018

Dos usuaris del Servei Local de Teleassistència
Dos usuaris del Servei Local de Teleassistència | Diputació de Barcelona
Redacció
14 de gener del 2019
El Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona ha acabat l'any 2018 donant servei a 18.488 persones usuàries al Vallès Occidental, en col·laboració amb els ajuntaments de la comarca. Aquest servei, d'atenció domiciliària, garanteix la seguretat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d'edat, fragilitat, solitud o dependència, les 24 hores del dia i els 365 dies a l'any, detectant situacions d'emergència i donant resposta immediata a aquestes.

A més, la comarca del Vallès Occidental disposa de dues unitats mòbils de la primera resposta, que s'ubiquen a Sant Cugat i al Consell Comarcal del Vallès Occidental, i tenen com a finalitat atendre emergències i contingències, tot i que poden donar suport a seguiments. 

Actualment, aquest servei és un dels serveis socials amb una major implantació territorial. A tota la demarcació es dóna una cobertura de l'11,80% sobre la població major de 80 anys i de cara al nou any seguirà apostant pel creixement i la posada en marxa de nous projectes adreçats a perfils amb necessitats especials.