Veïns de Gràcia i Can Feu reclamen recuperar l'aparcament de FGC de Can Feu-Gràcia

Asseguren que des de juliol de 2017 mai s'han vist més de 25 turismes estacionats

Els veïns es planten contra l'aparcament
Els veïns es planten contra l'aparcament | Plataforma Soterrament FGC Ara
Redacció
13 de gener del 2019
Actualitzat a les 18:59h
El Nadal ha tornat a l’aparcament de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Can Feu-Gràcia. No ha estat una acció feta per nostàlgics d’aquesta època de l’any sinó d’una protesta simbòlica dels veïns d’ambdós barris, conjuntament amb la Plataforma Soterrament FGC Ara. Una reivindicació per reclamar aquest espai “desèrtic de color negre”.

Aquest diumenge han demanat que sigui retornat “al que havia estat als seus orígens” i deixi de ser “un aparcament inútil”. Han recordat que amb l’ampliació de FGC a la ciutat, aquest espai “perdia la funció d’aparcament intermodal”, ja que, com han apuntat, aquesta funció “l’exercirien les noves estacions del nord”.
 

Un home penjant una de les pancartes Foto: Plataforma Soterrament FGC Ara

Una de les pancartes reivindicatives Foto: Plataforma Soterrament FGC Ara

Els arbres de Nadal plantats a l'aparcament de FGC Foto: Plataforma Soterrament FGC Ara


Unes reclames que han corroborat amb xifres que han recollit. Des de juliol de 2017, mai hi ha hagut més de 25 vehicles estacionats, que no és ni el 25% de la seva capacitat. Per això, juntament amb la superfície guanyada amb el soterrament del passeig de Can Feu, “té més sentit convertir l’espai en un d’enjardinat”. D’aquesta manera, “es dona continuïtat” a les propostes d’urbanització de la zona.

A més de la plantada d’arbres i organitzar una xocolatada, també han penjat diverses pancartes amb lemes contra aquest lloc i reivindicant la seva recuperació.