medi ambient

Alerta per la proliferació de la Pesta Porcina Africana que pot afectar els porcs senglars

S'ha detectat a Bèlgica, però no té cap risc per a la salut de les persones

per Redacció, 13 de gener de 2019 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Arran de la situació de la malaltia Pesta Porcina Africana (PPA) a la Unió Europea, i especialment amb la declaració d’aquesta a Bèlgica, des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació s’estan sumant esforços per a la prevenció de la seva introducció al territori. 

Per aquest motiu, s'ha aconsellat que en cas de trobar un senglar mort, no tocar-lo i trucar als Agents rurals. Així com, no donar-los de menjar, deixant restes de carn o embotits a papereres o zones verdes que estiguin al seu abast.


La PPA és una malaltia contagiosa de declaració obligatòria que afecta al porc domèstic i al porc senglar i que es caracteritza per uns nivells de mortalitat propers al 100%. Es transmet per contacte directe amb altres porcs i senglar infectats, consum de productes càrnics derivats i carn d’animals infectats, objectes contaminats i vehicles de transport de bestiar. Tot i no tenir cap implicació per a la salut humana, la introducció de la malaltia al nostre país tindria greus conseqüències per a la salut i el benestar dels animals així com per a l’economia de la indústria agroalimentària catalana, on el sector porcí és molt rellevant.
 

 

Participació