Primàries Catalunya posa la mira als comicis del maig amb una jornada a Sabadell

Reuneix representants de prop d'un centenar de municipis a Fira Sabadell

La jornada de formació a Fira Sabadell
La jornada de formació a Fira Sabadell | Primàries Sabadell
Redacció
12 de gener del 2019
Actualitzat a les 18:18h
El passat mes d'octubre la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, va venir a Sabadell per presentar el projecte de Primàries Catalunya. Tres mesos després, la ciutat, Fira Sabadell, ha tornat a ser escenari de trobada d'una iniciativa ja més consolidada i que ha aplegat representants de prop d'un centenar de municipis per fer formació. 

Una jornada que ha anat a càrrec de la portaveu de Primàries Catalunya, Anna Arqué, el cap de llista de Barcelona, Jordi Graupera, el coordinador de Primàries Catalunya, Josep Manel Ximenis, i el coordinador de Primàries Sabadell, Jordi Folch, entre d'altres. 

Els missatges expressats per Paluzie com "transformació", "unitat", "alcaldies independentistes" i "regeneració" s'han tornat a expressar aquest dissabte. Però la base de la trobada ha estat dotar d'eines de l'àmbit de la comunicació i qüestions organitzatives de la plataforma per esdevenir una candidatura a les eleccions municipals del mes de maig. 

Precisament Graupera ha avisat que tenen quatre mesos "per construir un nou subjecte polític. Ens ho juguem tot si volem sortir dels actuals discursos de rendició i de les estructures que es protegeixen entre ells i volen el control social de la gent a través dels mitjans de comunicació”. En una línia semblant s'ha manifestat Arqué, "estem farts del politiqueig, la condescendència i el servilisme de les xarxes dels partits”. En aquest sentit, arriba el moment per confeccionar-la i presentar dins els terminis establerts per normativa. A Sabadell, Poch ha garantit que treballarà perquè hi hagi una única proposta independentista a les eleccions.