Creu Roja atén 19 persones en una nit de fred intens a Sabadell

Sis d'elles han estat ateses al carrer

Redacció
11 de gener del 2019
Actualitzat a les 9:48h
Sortida de la Creu Roja aquesta passada nit a Sabadell
Sortida de la Creu Roja aquesta passada nit a Sabadell | Creu Roja Sabadell
Aquesta nit passada ha estat la més freda en el que portem de 2019 a Sabadell, amb un registre que ha arribat als 4,7ºC a l'estació del Parc Agrari. En nits com aquesta, la tasca de Creu Roja i dels serveis socials municipals destaca per la seva intensitat, amb la finalitat de detectar i donar sortida a persones que viuen al ras i que pateixen amb més grau les temperatures extremes a què es troben exposades.

Segons dades de Creu Roja, aquesta nit s'han atès un total de 19 persones, 13 de les quals a Creu Roja mateix, concretament 11 homes i dues dones. A banda, també s'ha atès sis persones que han estat localitzades gracies a la feina de la Unitat d'Emergència Social (UES). En total, vuit persones han passat la nit a l'alberg de Creu Roja i cinc han estat derivades a hostals. Aquesta nit l'alberg tornarà a obrir.

Per tot plegat, Creu Roja Sabadell fa dies que ha llançat una crida perquè necessita roba d'abric. Es tracta d'una crida que espera trobar resposta per oferir peces d'abric a aquelles persones que no tenen capacitat econòmica per aconseguir-ne.

A través de les xarxes socials, la institució humanitària ha fet una crida per rebre donacions de peces de roba com ara jaquetes gruixudes i jerseis de llana, entre d'altres, però "sobretot d'home", ha remarcat. "A més de texans i xandalls", ha afegit. 

En aquesta mica més de setmana de 2019, Creu Roja ja ha organitzat sortides nocturnes amb equips de voluntaris per atendre gent que viu al carrer i en situació d'infrahabitatge.