Sabadell recordarà el ceramista Lluís Clapés amb tres exposicions

Es faran al Museu d'Art, a l'Espai Foc Ventura i al Museu d'Art de Cerdanyola

Redacció
11 de gener del 2019
detall d'una pintura de Lluís Clapés
detall d'una pintura de Lluís Clapés | Cedida
El ceramista Lluís Clapés serà recordat amb tres exposicions que s'inauguraran el proper 17 de gener al Museu d'Art de Sabadell i a l'Espai Foc Ventura. A més es farà la presentació de la donació d'una peça feta per l'artista al Museu d'Art de Cerdanyola. Titulada In Amicorum, brolla de l'energia en el record dels amics de Lluís Clapés, que han posat en marxa una iniciativa de reconeixement amb les mostres que es presenten. 

A l'Espai Foc Ventura, l'exposició ens mostrarà el procés de treball de Lluís Clapés a través del qual va arribar a una qualitat extrema en les seves realitzacions ceràmiques. Petites peces de gres i porcellana ens mostren la seva excel·lència a partir de la qual va afrontar les obres de la seva darrera etapa: escultures totèmiques de contundents grafies i fortes textures que ens apropen a un llenguatge primitiu que ens permet enllaçar amb la nostra primigènia expressió. 

Al Museu d'Art de Sabadell es mostrarà un recull de peces realitzades amb artistes sis sabadellencs, els quals també han cedit o fet especialment per a aquesta ocasió una obra en record de Lluís Clapés. 

Per la seva banda, el Museu d'Art de Cerdanyola mostrarà en el seu espai d'exposició permanent la columna totèmica que va rebre en donació amb motiu de l'exposició que l'any 2016 va presentar les darreres produccions de Lluís Clapés. Aquesta peça serà instal·lada al costat de les peces d'un altre rellevant artista sabadellenc, en Marian Burgués.  

A més, s'editarà el llibre In Amicorum, un volum que recull una vintena de textos d'amics de Lluís Clapés. Poetes, filòsofs, historiadors de l'art mostren el testimoni de la seva relació amb l'artista, la personalitat del qual va deixar una fonda empremta en les persones que el van conèixer i van gaudir de la seva amistat i de la força de la seva creativitat artística i humana. 

També a mitjans de febrer es farà una taula rodona amb el títol de Enton de la ceràmica i l'obra de Lluís Clapés". Plàcid Garcia-Planas, serà el conductor, i hi prendran part Fina Duran, comissària d'exposicions, Engràcia Torrella. directora del MAS, Maria Bosch, ceramista i professora de ceràmica de l'Escola Illa i Xavier Garriga, cap d'estudis de l'Escola Illa. Aquest acte es farà a l'Auditori de l'Acadèmia de Belles Arts.