Ambient gèlid en una jornada marcada pel sol

Hi ha avís per fred del Servei Meteorològic de Catalunya per la primera part del dia

Farà fred intens
Farà fred intens | Antonina Coromina
Redacció
10 de gener del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest divendres hi haurà cel serè en general, o puntualment poc ennuvolat per algun núvol alt i mitjà a la meitat nord a partir de la tarda. Amb tot, de matinada hi haurà intervals de núvols al vessant nord del Pirineu, així com a punts de la Costa Brava i el litoral central. A més, de nou a partir de migdia augmentarà la nuvolositat al vessant nou del Pirineu on quedarà molt ennuvolat o cobert.

La temperatura mínima baixarà lleugerament o puntualment moderadament. Es mourà entre els -9 i -4 ºC al Pirineu, entre els -7 i -2 ºC al Prepirineu i la depressió Central, entre els -5 i 0 ºC al prelitoral, i entre els -1 i 4 ºC al litoral. La temperatura màxima serà lleugerament més baixa en general. Oscil·larà entre els -3 i 2 ºC al Pirineu, entre els 1 i 6 ºC al Prepirineu i la depressió Central, entre els 4 i 9 ºC al prelitoral, i entre els 6 i 11 ºC al litoral.

Hi ha una avís per fred, que afecta a gairebé tot el territori. S'espera fins a primera hora del matí, cap els vols de les sis de la matinada, l'ambient sigui gèlid amb temperatures desplomant-se.