Sabadell pren el pols a la ciutat per saber com ha de ser l'habitatge del futur

Dotze taules de debat i un qüestionari a prop de 1.200 persones confirmen que calen més mesures per garantir el dret a l’habitatge

Edificis als Merinals de Sabadell
Edificis als Merinals de Sabadell | ACN
Redacció
09 de gener del 2019
Actualitzat a les 16:20h
L'Ajuntament de Sabadell ha pres el pols de la ciutadania per determinar com han de ser les mesures que des de la ciutat es duguin a terme per garantir l'accés a l'habitatge. El procés participatiu ha desembocat en un estudi, on es reuneixen els criteris que han sortit de l'opinió majoritària dels enquestats.

Així, el 80% de les persones que han respost el qüestionari que l’Ajuntament ha posat en marxa perquè la ciutadania subratlli els aspectes que més els preocupen en relació amb l’habitatge a Sabadell han considerat que cal reduir els preus de lloguer i de compra d’habitatge a Sabadell. A més, el 65% pensen que s’han d’incrementar els ajuts per pagar l’habitatge habitual i un 55% també afirmen que s’hauria de mobilitzar el parc d’habitatge buit perquè es pugui llogar. Finalment, reclamen més ajudes socials i el control del preu del lloguer.

Totes aquestes propostes sorgeixen de les 1.159 respostes al qüestionari que Vimusa ha encarregat en el marc del Pla Local de l'Habitatge (PLH) per al 2019-2024. Un Pla que té com a objectius garantir l’accés a l’habitatge a la ciutadania de Sabadell, tornar a l’habitatge el seu valor d’ús i dotar l’administració local de recursos per resoldre i ser proactiva davant les situacions quotidianes.

Els resultats de l’enquesta també confirmen que els preus de lloguer no s’adeqüen a la renda mitjana de la població (així ho creuen un 90% de les persones enquestades) i que els preus de compra no s’adeqüen a la renda mitjana (un 70%). Així mateix, un 65% pensen que no hi ha prou oferta a tots els barris, un 75% pensen que els habitatges no són energèticament eficients, tot i que el 60% afirmen que els habitatges es troben en bon estat de conservació.