El 8è Festival de Cinema de Terror de Sabadell retrà homenatge a «Alien»

L'artista sabadellenc Abel Carrasco és l'autor del cartell del certamen, per tercer any consecutiu

Una escena d'«Alien»
Una escena d'«Alien»
Redacció
13 de gener del 2019
La 8a edició del Festival de Cinema de Terror de Sabadell, que tindrà lloc del 4 a l'10 de març del 2019, retrà homenatge al clàssic de Ridley Scott Alien, convertint-la en l'eix temàtic del certamen. L'obra, un dels títols més reconeguts del cineasta britànic i que va marcar un abans i un després en el gènere de terror i ciència ficció, es podrà veure en pantalla gran a la Marató de Divendres, a l'Estruch.

La projecció arriba quan es compleixen 40 anys de l'estrena del film, protagonitzat per Sigourney Weaver. El leitmotiv d'aquest 8è Festival també serà ben visible al cartell, que per tercer any consecutiu ha anat a càrrec de l'artista sabadellenc Abel Carrasco. L'autor, que es declara amant de la pel·lícula, combina en una sola imatge l'espai i la vida extraterrestre amb el principal emblema de Sabadell i del certamen: la Torre de l'Aigua.

El primer any que Carrasco va col·laborar amb el Festival de Cinema de Terror de Sabadell va ser el 2017, amb el cartell dedicat al director nord-americà Gary Sherman i en l'edició anterior va repetir amb una imatge dedicada a El dia de la bestia.

En marxa el 7è concurs de micrometratges

El Festival de Cinema de Terror de Sabadell posa en marxa, per setè any consecutiu, el seu concurs de micrometratges. Com a novetat d’aquesta edició, s’ha ampliat el límit de temps fixat per a les obres concursants dels 30 segons als 59. D’aquesta manera es vol incentivar la creativitat dels participants i captar més persones interessades en presentar el seu muntatge al certamen.

Com és habitual, la temàtica dels micrometratges ha de ser de terror, en el seu sentit més ampli, i s’accepten films enregistrats amb qualsevol tipus de càmera mentre estiguin en Mp4. El termini per presentar els micrometratges en aquesta 7a edició és des del 17 de desembre del 2018 fins el 17 de febrer del 2019.

Els autors dels deu micrometratges finalistes rebran un descompte del 50 per cent en el preu de l’entrada de la Marató de Dissabte, que tindrà lloc el 9 de març, a la tarda, als Cinemes Imperial de Sabadell, ja que serà en aquesta sessió i en la de la Marató de Divendres que es projectaran els treballs i es farà l’entrega de premis.

El guanyador rebrà com a premi una entrada doble per l’edició del 2020 de la mateixa Marató de Dissabte, així com un pack de pel·lícules de la botiga El 79 i un trofeu.