Arribada de núvols sense pluja i un ambient cada cop més fred

S'esperen arribades de núvols al final del dia

Núvols arribant a Sabadell
Núvols arribant a Sabadell | Albert Segura
Redacció
08 de gener del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimecres hi haurà cel serè o poc ennuvolat arreu per algunes bandes de núvols alts. A banda, al vessant nord del Pirineu estarà cobert o molt ennuvolat tota la jornada, tot i que amb algunes clarianes transitòries durant el matí. A més, a partir del vespre, el cel quedarà mig o puntualment molt ennuvolat a altres punts de l'extrem nord del territori, i sobretot del Pirineu. A la tarda es formaran alguns intervals de núvols a punts del litoral i del prelitoral central. Independentment, fins a mig matí hi haurà alguns estrats baixos a Ponent, localment persistent fins a migdia.

Al vessant nord del Pirineu, s'espera precipitació feble i intermitent de matinada i de nou a partir de migdia. S'acumularan quantitats minses o poc abundants de precipitació. Els gruixos de neu acumulada seran entre minsos i poc abundants o localment abundants. Les La cota de neu s'iniciarà entorn dels 1100 metres i baixarà a qualsevol cota al final del dia.

A banda, no es descarta algun ruixat feble, aïllat i minso a partir de la tarda al litoral i prelitoral central i a l'entorn del cap de Creus, localment acompanyat de pedra tova. En aquests sectors, la cota de neu baixarà dels 800 als 400 metres al litoral i prelitoral central i dels 800 als 200 metres cap al Cap de Creus.

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més alta, sobretot al terç sud i a l'Empordà on pujarà lleugerament. Tot i així, al Pirineu baixarà entre lleugerament i moderadament, tret del vessant nord on pujarà lleugerament. Es mourà entre els -8 i -3 ºC, entre els -6 i -1 ºC al Prepirineu, la depressió Central i al prelitoral nord, entre els -1 i 4 ºC al prelitoral i entre els 4 i 9 ºC al litoral.

Per la seva banda, la temperatura màxima serà similar o lleugerament més baixa, tret de Ponent i terç sud on serà similar o lleugerament més alta. Oscil·larà entre els 5 i 10 ºC al Pirineu, més baixa al seu vessant nord, entre els 8 i 13 ºC al Prepirineu i la depressió Central, entre els 9 i 14 ºC al prelitoral i entre els 11 i 16 ºC al litoral.