Directius d'Smatsa i el Grup Vendex declaren aquest dijous pel contracte amb l'Ajuntament

Aquestes compareixences tanquen les citacions fetes per la jutge que instrueix la causa

El gerent d'Smatsa, Eugenio Díaz
El gerent d'Smatsa, Eugenio Díaz | Juanma Peláez
Redacció
08 de gener del 2019
La carpeta de la peça 28 del cas Mercuri, que investiga suposades irregularitats en l'adjudicació del concurs del servei de neteja i recollida de la brossa a l'empresa Smatsa el 2012, s'obre novament aquest dijous als Jutjats de Sabadell. Declararan l'administrador únic i propietari del grup Vendex, Gervasio Ronaldo Rodríguez; el director general a Catalunya i gerent d'Smatsa, Eugenio Àngel Díaz, i la responsable de comunicació i relacions externes de la concessionària, Marina Taltavull. 

Tots tres ho faran en qualitat d'investigats, ja que, segons la interlocutòria de la jutge que instrueix el cas, Beatriz Faura, la convivència entre el consistori liderat per Manuel Bustos i l'empresa formaven "un entramat delictiu que es desenvolupava de forma concertada, organitzada i continuada en el temps per servidors públics de l’Ajuntament de Sabadell i membres del PSC i el grup empresarial Vendex a través del seu entramat empresarial”.

Aquestes tres compareixences tanquen les citacions que va fer la magistrada el passat mes de setembre, quan va cridar un trentena de persones a declarar. Entre aquestes hi ha l'exalcalde Bustos, el seu germà i exregidor, Paco Bustos, i els exregidors socialistes Cristian Sánchez i Anna Carrasco, entre d'altres. 

Noves citacions

La jutge ha ampliat la llista de persones investigades i testimonis per declarar d'aquesta peça 28. En una nova interlocutòria n'ha imputat tres més, una funcionària municipal i dues responsables de l’àrea econòmica del Grup Vendex, i sis en qualitat de testimonis, tres funcionaris municipals i tres persones vinculades al grup empresarial i Smatsa.