El duo de Mengual i Ribes acaba cinquè a la classificació preliminar de Kazan

Ona Carbonell i Paula Klamburg també finalitzen cinquenes en la prova de duo lliure

E.P
28 de juliol del 2015
Actualitzat a les 16:47h
Gemma Mengual i Pau Ribes, en un moment de la seva coreografia a Kazan.
Gemma Mengual i Pau Ribes, en un moment de la seva coreografia a Kazan. | Reuters/E.P

Gemma Mengual i Pau Ribes, en un moment de la seva coreografia a Kazan. Foto: Reuters/E.P


El duo format per Gemma Mengual i Pau Ribes ha finalitzat en la cinquena plaça de la ronda preliminar de l'exercici lliure en el Campionat del Món de Natació, que s'està disputant a Kazan (Rússia). Hi havia molta expectació per veure el retorn de la sirena de la sincronitzada, retirada el 2012 i que va fitxar pel CN Sabadell el passat mes de juny. La seva última gran competició van ser els Mundials de Roma de 2009.

Guanyadora de gairebé 40 medalles i als seus 38 anys, Mengual es va tornar a tirar a l'aigua per demostrar que no se li ha oblidat l'esport que la va convertir en una de les sincronistes més reconegudes del món. La seva parella en aquest nou repte ha estat el jove nedador del CN Sabadell, Pau Ribes -té 19 anys-, que malgrat comptar amb una trajectòria i una experiència més que reconeguda, no ha pogut amagar cert nerviosisme per estar al costat de qui va ser un dels principals motius per convertir la sincronitzada en un esport tant popular com ho és ara.

Sota els acords del tema Bring me to life del grup Evanescence, el duo espanyol, el penúltim a participar i que no ha competit en en la modalitat de tècnica, ha aconseguit una puntuació de 86.9000, que els ha deixat en la cinquena posició a la qual sembla condemnada Espanya en aquests Mundials. D'aquesta manera, s'han quedat una mica lluny de l'últim esglaó del podi que ha ocupat França (88.5333). Més a prop hi ha la parella italiana a la quarta plaça (87.9667).

I com ja va passar en el tècnic, Rússia no va ser la primera sinó, de nou, els nord-americans amb Bill May, en aquesta ocasió acompanyat per Kristina Lum-Underwood, que van aconseguir superar la barrera dels 90 punts (90.5000) per avantatjar en més d'un punt a Aleksander Maltsev i Darina Valitova (89.3667).

Carbonell i Klamburg també cinquenes

Ona Carbonell i Paula Klamburg han obtingut una puntuació de 91.7000 en la rutina preliminar del Duo Lliure i s'han classificat per a la final, que també es disputarà aquest dijous. Les nedadores de la selecció espanyola han acabat en cinquena posició per darrere de Ixtxenko i Romashina (Rússia), primeres (97.2667), Huang i Sun (Xina), segones (95.4667), Inui i Mitsui (Japó) (93.5333) i Ananasova i Voloshyna (Ucraïna, 93.0333). Per darrere d'Espanya, en sisena plaça, ha finalitzat Itàlia amb 90.2000.

Ona i Paula han rebut 27.3000 en execució, 36.8000 en artístic i 27.6000 en dificultat. Tot i aquesta barrera de gairebé dos punts que les separa de les medalles, intentaran atrapar Japó a la final de dijous, que començarà a les 16.30 hores.

La nedadora del CN Sabadell, Ona Carbonell es va proclamar sotscampiona del món en solo tècnic el passat cap de setmana. Carbonell va actuar ambRèquiem per un Somni, que li va donar 93.1284 punts, a tan sols dos de la russa Svetlana Romanisha, que ja es donava per guanyadora abans d'actuar i tot, i que va enlluernar al ritme de Pretty Woman.