VÍDEO i FOTOS Els Reis d'Orient, rebuts per milers de nens a Sabadell

El controvertit regal decoratiu, amb el nom "Llibertat Oriol", no s'ha vist en la desfilada

Els Reis Mags recorreran la ciutat de sud a nord
Els Reis Mags recorreran la ciutat de sud a nord | Juanma Peláez
Redacció
05 de gener del 2019
Actualitzat a les 22:05h

Els tres Reis Mags d'Orient ja són a Sabadell. Abans de visitar totes les llars sabadellenques, han rebut l'escalf dels més menuts que s'han aplegat al llarg del recorregut per rebre'ls. Han llençat caramels i els seus ajudants han recollit les cartes al llarg de la desfilada, que ha creuat de sud a nord la ciutat. 

Tot plegat, ha arrencat a la plaça de la Creu de Barberà. Allà, l'alcalde, Maties Serracant, els ha lliurat la clau de la ciutat, amb la qual podran accedir a tots els habitatges de la ciutat. Els obrers, abans que els Reis d'Orient pugessin a les seves carrosses, han llegit la seva carta de "desitjos", amb una clara reivindicació per la "cultura". 
 

L'alcalde, amb part del seguici de la cavalcada abans d'arrencar Foto: Juanma Peláez


Uns desitjos que han d'omplir la ciutat amb la finalitat que "l'alliberi de monstres que facin mal a les dones, que utilitzin la guerra per resoldre els problemes, ni volem que el monstre del fred entri a les cases. Volem una ciutat lliure del monstre de la ignorància, una ciutat lliure del monstre que fa fora la gent de casa seva i una ciutat lliure del monstre de la incultura".
 

Melcior, en un moment de la cavalcada Foto: Juanma Peláez

El rei Gaspar damunt d'una de les carrosses Foto: Juanma Peláez

El rei Baltasar saludant durant la desfilada Foto: Juanma Peláez

El seguici del Reis d'Orient, en bicicleta Foto: Juanma Peláez

Un dels molts espectacles de la cavalcada d'enguany Foto: Juanma Peláez


Sense el paquet de "llibertat Oriol"

A més dels Reis Mags d'Orient i tot el seu seguici, l'altra atenció ha estat els paquets de regals decoratius que han dut els 600. Finalment, "llibertat Oriol" no s'ha vist durant la desfilada, però sí algun que altre llaç groc, penjat de l'interior d'algun d'aquests mítics vehicles. 
 

Un dels 600 amb un llaç groc penjat Foto: Juanma Peláez