Demanen 15 anys per a un matrimoni que va permetre abusos a la seva filla

La parella va tolerar tocaments d’un amic sobre la seva filla de 8 anys de manera reiterada | La noia, que ara té 26 anys, pateix trastorn per estrès posttraumàtic

Redacció
28 de juliol del 2015
Actualitzat el 29 de juliol a les 23:25h
Un jutge de la secció segona de l’Audiència de Barcelona demana una pena de 15 anys per un matrimoni de Sabadell que hauria deixat que un amic abusés de la seva filla de 8 anys de manera reiterada. El matrimoni respon al nom de Juan S. i María Isabel S., mentre que el presumpte autor dels tocaments seria Joaquin G..
 
Els fets es remunten a l’estiu de l’any 1998, quan el matrimoni va conèixer l’home en una sala de billar americà del carrer Constantí, on residien, i l’amistat va anar creixent fins el punt que sovint quedaven per sopar. Amb el temps l’home es va guanyar la confiança de la nena, de qui es sentia atret, fins el punt que va aconseguir quedar-se sol amb ella i la germana gran en diverses ocasions.
 
Segons el sumari del cas, en una ocasió l’home se la va endur al parc, la va asseure a la falda i li va dir de manera reiterada “te voy a comer el chichi”. Poc després, just abans de fer els 9 anys, els pares li  van permetre a l’home endur-se la nena a casa seva, situada al carrer Sallarès i Pla, a passar caps de setmana sencers. Segons el Jutge, els pares eren coneixedors de les intencions de l’amic.
 
En una d’aquestes ocasions, l’home la va estirar al sofà nua i va abusar d’ella amb els dits, i quan la petita es queixava del mal que li feia ell li va respondre que no li faria molt mal. Més endavant, l’abús va consumar-se amb l’acte sexual i l’obligava a fer fel·lacions, amb l’amenaça que si deia què feien en la intimitat faria mal als seus pares.
 
Mentrestant, l’home va prestar diners a la mare de la nena, després que el matrimoni patís una crisi de parella. Quan la nena tenia 13 anys l’home va perdre l’interès per ella, i actualment, que té 26 anys, pateix un trastorn per estrès posttraumàtic.
 
Per tot això, el Jutge proposa una pena de 15 anys de presó pels pares de la nena, amb prohibició d’apropar-se a ella ni comunicar-s’hi. A més, el matrimoni i l’amic hauran de pagar una indemnització de 30.000 euros a la noia. El cas ha quedat vist per sentència.