L'ESDi aposta per l'estalvi energètic i la lluita contra la contaminació acústica

L'escola de disseny sabadellenca ha renovat el seu compromís de col·laboració amb l'Ajuntament | Participarà en el primer congrés sobre acústica de Catalunya que se celebrarà a Sabadell l'any 2016

Norma Vidal
27 de juliol del 2015
Actualitzat a les 23:32h
Maties Serracant, tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat i Antoni Garell, director de FUNDIT
Maties Serracant, tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat i Antoni Garell, director de FUNDIT | Norma Vidal

Maties Serracant, tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat i Antoni Garell, director de FUNDIT. Foto: Norma Vidal


L'Escola Superior de Disseny de Sabadell (ESDi) esdevindrà una peça clau per contribuir en la conscienciació ciutadana sobre sostenibilitat, estalvi energètic i contaminació acústica. La Fundació per al Disseny Tèxtil (FUNDIT), gestora del centre sabadellenc, ha renovat el conveni de col·laboració que manté amb l'Ajuntament pel curs 2015-2016. Aquest acord estableix que els estudiants de l'escola participaran en diverses iniciatives en aquesta direcció i que part d'aquests projectes es veuran reflectits en el primer congrés sobre acústica de Catalunya, Acusticat, que se celebrarà a la ciutat la primavera de l'any vinent. 

L'acord suposarà que els alumnes de segon i tercer curs de diversos graus de l'ESDi desenvoluparan diversos projectes multidisciplinars orientats per exemple a crear càpsules audiovisuals per fomentar l'estalvi energètic i la sostenibilitat; dissenyar estratègies, serveis i productes que posin en valor la vessant social del disseny, sobretot pel que a l'interiorisme i la reutilització de materials; desenvolupar el disseny gràfic de la fira Acusticat que impulsarà l'Ajuntament la primavera de 2016 o idear solucions que ajudin a reduir l'impacte acústic a la ciutat com ara altaveus que resolguin la dispersió sonora. 

Segons ha explicat el director de FUNDIT, Antoni Garrell, aquesta col·laboració té diversos objectius, un dels més rellevants és "transmetre als joves la importància de compartir el coneixement que es genera". Alhora també ha destacat la importància de posar en valor el caràcter social del disseny i revisar la capacitat comunicativa del grafisme. "A vegades està tant ancorat per l'estètica que no té prou en compte la part comunicativa", apunta. 

Per la seva banda, el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha destacat la potencialitat de l'ESDi com espai de coneixement i recerca i ha dit que la renovació d'aquest conveni és una mostra del compromís de l'Ajuntament "per col·laborar amb els centres universitaris del seu entorn". 

El contingut de l'Acusticat

Serracant ha explicat que la voluntat del consistori és impulsar aquesta fira que té per objectiu plantejar mecanismes per reduir la contaminació acústica a les ciutats. En aquesta línia ha explicat que l'Ajuntament està treballant estretament amb la Generalitat i la Diputació de Barcelona perquè aquest primer congrés a nivell de tot Catalunya se celebri a Sabadell. La ubicació i les dates no s'han concretat.