L'Ambaixador Reial arribarà demà a Sabadell

S¡instal·larà al Jardí de l’Espai Cultura i vindrà acompanyat de deu carters

L'Ambaixador Reial de Sabadell
L'Ambaixador Reial de Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
25 de desembre del 2018
L’Ambaixador dels Reis d’Orient arribarà demà dimecres a les 12 del migdia a la plaça del Doctor Robert, i s’instal·larà fins al 4 de gener al Jardí de l’Espai Cultura perquè els infants de Sabadell li puguin dur les cartes amb els seus desigs. A més, deu carters es situaran per diferents indrets de la ciutat i recolliran també cartes.

Al llarg dels anys l’Ambaixador s’ha anat ubicant en diferents espais: el Casal Pere Quart, la Casa Duran i fins i tot als baixos de l’Ajuntament. Va ser l’any 2004 quan es va fer un canvi de plantejament i de concepte, instal·lant un campament reial al Racó del Campanar, ampliant els personatges i creant una nova escenografia. Més endavant, aquest campament es va instal·lar a la plaça del Pedregar, en un local al carrer del Mestre Rius. Els darrers anys s’ha situat a la plaça del Gas i, l’any passat, al Racó del Campanar.

D’altra banda, els carters reials són una figura que les associacions de comerciants i els dos mercats incorporen per segon any a la ciutat. Portaran el mateix vestuari que l’ambaixador –del qual són emissaris– i l’escenografia també serà similar a la que  envolta el seu representant. També acompanyaran l’ambaixador durant la Cavalcada de Reis.

Els emissaris estaran als punts següents: Mercat dels Merinals, Mercat de Campoamor, plaça de les Dones (Poblenou), carrer de Sol i Padrís, avinguda de Matadepera (Ca n’Oriac), la plaça de la Creu de Barberà, la plaça de Cristóbal Ramos (Torre-romeu), la plaça de Còrdova (Can Llong), la plaça de Benjamín Garcia (Can Rull) i a la plaça del Mestre Planas (Eixample).

D’altra banda, aquest any s’han repartit més de 10.000 retallables amb un Test del consum als establiments comercials, mercats i entitats de la ciutat. Aquest retallable s’adreça als infants i té per objectiu sensibilitzar sobre el consum responsable de joguines i regals.