El 40% dels parcs dels Bombers de la Generalitat estan sota mínims

UGT estudia una querella contra Quim Torra i Pere Aragonès per un delicte contra la seguretat

Redacció
19 de desembre del 2018
Tasques de manteniment al parc de Bombers de Sabadell
Tasques de manteniment al parc de Bombers de Sabadell | Juanma Peláez
Durant els últims deu dies han obert sota mínims, de mitjana, 29 dels 73 parcs de Bombers de la Generalitat (39%), i 1,8 no han ni obert (2,4%). Els parcs de Santa Coloma de Farners, Calonge, Cardona i Ulldecona i Ascó han tancat més d'una vegada des del passat 10 de desembre, quan es sindicats dels bombers van decidir animar a deixar de fer hores extres fins el proper 10 de gener.

Els sindicats estan recollint informació sobre els "accidents i incidents" provocats per la falta de personal, i UGT es planteja anar més enllà i estudia una querella contra els que considera que són els màxims responsables de la situació, el president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident Pere Aragonès, per un delicte contra la seguretat.

Aquest dimecres 19 de desembre els parcs de Calonge, Santa Coloma i Ulldecona estan tancats, i 27 parcs estan sota mínims, el 37% del total. Aquest fet es repeteix des del passat 10 de desembre, quan els bombers van començar a negar-se a fer hores extres, en un moment en què "aquest any ja sumaven 450.000".

És la seva manera de visibilitzar una situació que consideren els sindicats representantius (UGT, CCOO, CATAC, CSIF i COS) titllen de "col·lapse estructural del cos". Apunten que viure amb tants parcs sota mínims "posa en risc" els bombers i la població.

Manifestació fins al Parlament

Els bombers es manifestaran dijous pel centre de Barcelona per demanar al Govern més personal, recursos i materials adequats. Està previst que la mobilització surti des de la plaça Urquinaona a les 11.45 hores i arribi al Parlament. Una part dels manifestats es desplaçaran fins l'Ajuntament de Barcelona, on volen lliurar una carta a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, perquè s'impliqui en les seves reivindicacions tot i no ser-ne competent.