Sant Cugat presentarà un contenciós contra el nou tribut que assumirà per ser Zona 1

L'alcaldessa justifica la mesura per defensar "la igualtat" dels veïns del municipi

L'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny
L'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny | Albert Hernàndez
19 de desembre del 2018
L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Carmela Fortuny, ha anunciat aquest dimecres que interposarà un contenciós administratiu contra l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per la modificació de l’ordenança fiscal reguladora del Tribut Metropolità, per tal que el municipi passi a formar part de la zona tarifària 1 de l’AMB i que suposa haver-lo de pagar, l’import del qual es calcula en base al valor cadastral dels immobles. 

Fortuny ha justificat la mesura per defensar "l'equitat i la igualtat" dels veïns del municipi, ja que com ha subratllat pot generar diferències: "Dos contribuents idèntics poden gravar de forma diferent", arribant a ser del 60%. Segons els càlculs municipals la pujada seria de 3,5 milions d'euros d'aquest impost, mentre que els números de l'AMB pugen fins als set. Una distinció que també es pot reproduir entre localitats, ha afegit. 

L'objectiu és "deslligar la implantació de la tarifa plana", perquè no estan d'acord "amb la fórmula de càlcul". Fortuny ha explicat que l'AMB no ha acceptat les al·legacions presentades "quan tècnicament ho eren i s'han desestimat políticament". Al seu parer es "incomprensible" aquesta decisió de l'organisme supramunicipal.

Per ara, ha continuat, el contenciós el duu a terme el consistori, ja que "no podem esperar més", tot i que no ha descartat que es sumin d'altres. Tot i així, l'alcaldessa ha puntualitzat que "estem satisfets" de passar a ser zona 1.